PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481607}

Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair
2027
21 tys.
chce zobaczyć
Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Srebrne krzesło

Super, części będą szybciej już teraz chyba :D. Przez zmianę ekipy? Nie wiem, boję się tylko, że filmy podupadną na efektywności, skoro jest tak mało czasu na ich wykonanie teraz :(.

Igor003

Ale ja głupi =='' co ja tutaj piszę? Oczywiście chodzi o "Rok po Wędrowcu", nie rok po Kaspianie.

Igor003

Może dlatego będą szybciej kręcone, bo następne części nie są już tak spektakularne i efektowne i łatwiej je nakręcić. A np. "Lew...", czy "Książę..." były częściami trudnym do nakręcenia i wymagały więcej czasu i pracy.

Loocas7

Przy "Kaspianie" początkowo mówili o premierze w 2007. Potem przesunęli na początek 2008, aż w końcu puścili w połowie maja. Pewnie nie tak szybko zobaczymy "Wędrowca".
Z tego co wyczytałem na Narniaweb, to zdjęcia ruszają, a przynajmniej mają ruszyć już w październiku tego roku.

Loocas7

Tu nie chodzi o trudność kręcenia, tylko decyzje producenckie. Przykładowo - wszystkie części "Władcy Pierścieni" wychodziły w rocznym odstępie, bo od razu padła decyzja, że zostanie nakręcona całość.

Z "Narnią" jest inaczej - najpierw zdecydowano, że nakręci się pierwszą część, uzależniając los kolejnych ekranizacji od wyników finansowych "Lwa...". Gdy te okazały się świetne, zdecydowano się nakręcić "Księcia Kaspiana", uzależniając od jego wyników finansowych ewentualne ekranizacje kolejnych części. "Kaspian" odniósł jeszcze większy sukces, to zdecydowano się od razu na dwie kolejne części.

Igor003

jednak nie

arek2010

W najlepszym razie po zakończeniu Gry o Tron

Igor003

Coś za bardzo się pośpieszyłeś. (nie wiem czy śmiać się, czy płakać)