PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=237050}

Origin: Spirits of the Past

Gin-iro no Kami no Agito
2006
7,1 1,3 tys. ocen
7,1 10 1 1254
Origin: Spirits of the Past
powrót do forum filmu Origin: Spirits of the Past

Przecietne Anime

ocenił(a) film na 7

Powiem szczerze że liczyłem na coś bardziej atrakcyjnego dla oczu. Fakt niektóre sceny były rewelacyjne ... moze nie tyle sceny co momenty.
Tylko Tula Tula Tula ... a Minka, ta która tyle dla niego zrobiła. Cham! :D
Fabuła dość przewidywalna, kreska zadowalająca, muzyka hmmm tylko motyw przewodni jest rewelacyjny.
Także ode mnie 7/10
Może i byłoby więcej gdybym obejrzał z japońskim dubbingiem a nie (już mi słabo) angielskim <bleee>.

Także podsumowując.
Oglądałem to Anime bo oglądałem (zgodnie z zasadą: jak zaczynam to kończe.) Polecać nie będę polecał, ani odradzał. Jeśli się nudzisz, bo już przeczytałeś najnowszy chapter swojej ukochanej mangi (np Dr Slump, czy Naruto ^^) to luknij sobie :P
Pozdrawiam miłośników Anime.
P.S.
Od razu prośba.
Mozecie polecić jakieś dobre pełnometrażowe Anime?
Pomijamy filmy Pana Hayao Miyazakiego, Ghost in the shell, Tekkonkinkreet, Ninja scroll, Akira.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Raz jeszcze pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
tomole4

żeby nie powielać tematu to podpisuję się pod tym co napisałeś. Z tym, że sceny wg mnie nie były rewelacyjne. Takie średnie. Filmowi zabrakło również dynamizmu. Nawet jak on zbiegał po górze to scena była taka strasznie statyczna. Już lepszy pomimo swoich lat jest Akira.

Pytałeś się o jakieś pełnometrażowe anime. Ja polecam Jin Roh, filmówkę Cowboy Bepop, Steamboy. No i to chybawszystko. Na pewno więcej jest dobrych filmów anime, ale póki co to nie mogę sobie przypomnieć.

ocenił(a) film na 7
Bohun_3

heh masz racje. pisałem tamten komentarz krótko po seansie i chyba nie zdążyłem ochłonąć. Nie są rewelacyjne lecz tworzą najlepsza część całego filmu ;)
Co do podanych przez Ciebie filmów:
Bebopa - widziałem + serial (jeden z najlepszych jakie dotąd widziałem)
Steamboy - widziałem (taki sobie, ale lepszy od Agito ... chyba oceniłem go za wysoko, kurcze to wszystko przez tą piosenkena początku filmu!)
A o Jin Roh nie słyszałem - obejrzę ;)
dzieki i pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
tomole4

Oglądnij 5 Centimeters per Second, The Girl Who Leapt Through Time, Summer Wars. Pozdro.

ocenił(a) film na 7
ZupkaChinska

Polecasz anime troszke niepokrewne z Agito, co nie zmienia faktu ze zapewne bardzo ciekawe. Dziewczyne skaczącą przez czas widziałem, przymierzam sie do 5 cm na sekunde a o Summer Wars nie słyszałem więc z przyjemnością zajrze. Dzięki. Ja mogę polecić np. ostatnio obejrzaną serie genius party (nie wszystkie są fajne, ale trzeba przyznać że oryginalne - oczywiście wg mnie ;) ).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
tomole4

Grobowiec świetlików

ocenił(a) film na 7
Simple_man

widziałem, wzruszający film, lecz i to nie są te klimaty ;)