Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Niestety dzieciaki na tym forum zaraz zbluzgaja mnie z blotem, ze glupoty pisze, a ten film jest jednym z najgorszych jakie ogladali. Otoz nie macie racji!! Ten film posiada swietny klimat i trzyma w napieciu do konca. Fabula jest swietna i nie sposob odgadnac zakonczenia. Ta niska ocena jest zapewne spowodowana tym, ze zdecydowana wiekszosc kinomaniakow byla przygotowana na brutalny horror w ktorym po ekranie lataja kawalki cial bohaterow, tymczasem jest to niesamowicie trzymajacy w napieciu film ktory opiera sie glownie na tworzeniu odpowiedniego nastroju. Daje mu 9/10.

ocenił(a) film na 10
shaggy_2

Absolutnie się z tobą zgadzam niestety na tym forum jest kilka osób które totalnie nie rozumią takich filmów no ale to są tylko smarkacze i sie nie znają .

shaggy_2

Nie podal mi sie ten film. Wogole nie trzymal w napieciu a zakonczenie rozczarowalo. Nie wiem do czego potrzebna inteligencja. Chyba naduzywasz tego slowa. Wszystko jest jasne, wyjasnione i nie ma zadnej symboliki, choc rzeczywiscie przewidywalny nie jest. Ode mnie 4/10, a tobie polecam pisac za siebie. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
pionier

Ja pisze za siebie i powiem, że film mi się podobał, nie mówie, że jest jakiś "supergenialny" ale to co o nim mówią to przesada. Jedynie ten można by nazwać dramatem i tylko takim bo horrorem to chyba nie jest? Film dla inteligentnych? Nie sądze, raczej dla kogoś sprytnego :P Ale wiesz moim zdaniem jest tu symbolika, te miasteczko było jakgdyby Utopią, a raczej starszyzna próbowała stworzyć takowe miasteczko. Bez zabijania, bez cierpienia, bez kłamst... Myle się? Może :) Film napewno nie dla wszystkich, ci co wolą film z Stevenem seagalem to oczywiscie nie znajdą tu nic dla siebie. :)
Pozdrawiam :) Dla mnie film zasługuje na 8/10 może -8/10 :)

ocenił(a) film na 7
Odurzony

co ja pisze :D 7/10 :P a to znaczy dobry :) :P