Osada

The Village
2004
6,2 189 tys. ocen
6,2 10 1 188729
5,3 39 krytyków
Osada
powrót do forum filmu Osada

Jeśli ktoś uważa że The Village jest słaby to znaczy że nie do końca zrozumiał sens i przesłąnie tego filmu i niech lepiej taka osoba zacznie oglądać kreskówki bo ten film ma naprawde głęboki sens który niestety zostaje "wyłowiony" przez niewielu

ocenił(a) film na 1
Riddick_7

Jeśli ktoś uważa że The Village jest dobry to znaczy że nie do końca zrozumiał sens tego filmu i niech lepiej taka osoba zacznie oglądać kreskówki bo ten film to tak naprawde bezsens który zostaje "wyłowiony" przez wielu....

Riddick_7

ja jestem głupi prosze mi ukazać to przesłanie w tym filmie

ocenił(a) film na 10
Sedes_z_Bakelitu

Jest tam wiele znaczeń symbolicznych które przez tych mądrzejszych widzów zostały "wyłowione" .Cóż nie bede ci tłumaczył ponieważ nawet jak coś mądrego powiem i to uzasadnie to ty i wielu innych bedziecie w tym widzieć szmire!!- i na tym polega wasza ułomnośc że nie doceniacie sztuki , a sztuką ten film jest i to najwyższą! Pewnie byś chciał żeby te czerwone stwory nie były przebierańcami tylko krwiopijczymi stworami które zrobiłyby masakre w wiosce - gdyby tak było to wtedy możnaby powiedzieć że ten film jest totalną kichą!!

Riddick_7

No słuchaj, ja uważam, że ten film nie jest ani dobry ani zły... Widziałem go raz ale jakoś mi nie przypadł do gustu... Ale jak kolega Sedes, tak i ja.... Uważam się w tym momencie za totalnego jełopa ... Przybliz nam prosze o co Ci chodzi...
"Cóż nie bede ci tłumaczył ponieważ nawet jak coś mądrego powiem i to uzasadnie to ty i wielu innych bedziecie w tym widzieć szmire!!- "
Uzasadnij "to" i w tedy porozmawiamy :)

Riddick_7

No sprawdz nas napisz wkońcu coś mądrego, a nie tylko piszesz jacy wszyscy jestesmy ograniczeni. Ty który dostapiłeś iluminacji pozwól i nam. Czekamy.

Riddick_7

No a moje zdanie jest takie. Film moze i jest swietny, obsada dobrana super, ma przeslanie i te swoje shyamalanowskie tyki ale mnie film bardzo przynudzil. I to ze komus film sie nie podobal to nie znaczy o tym ze jest jest malo inteligentny. Sa gusta i gusciki. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Aga

Klimat M. Night'a (mroczne zdjęcia, świetny montaż scen). Ten film to obraz. Najbardziej zapadła mi w pamięć ta mgła jak Ivy z Lucius'em siedzą sobie przed domem.

Riddick_7

Film ma fajny klimat, przyznaję ale do czasu gdy dowiadujemy się kto, co, gdzie i jak - 30 minut przed końcem, to sorry ale ja wolałbym by mi oddali kasę za bilet.

Aizen

Riddick ,jesli OSada jest filmem dla inteligentnych ludzi,to naprawde nie wiem dla jakich ludzi sa filmy Felliniego albo Viscontiego...wg Ciebie pewnie dla totalnych debili :/

Riddick_7

Sorry ale jakoś do mnie to "przesłanie" nie dotarło. Jak już tak uważasz się za bardzo INTELIGENTNEGO to proponuje sięgnąć po serie "Dekalog" Kieślowskiego, o ile wogóle wiesz co to jest. A na przyszłość nie uważaj innych za mało inteligentnych skoro mają inny gust od ciebie

ocenił(a) film na 1
Riddick_7

Spokojnie, panie i panowie!

Toż to tylko prostacka, wyjątkowo tania prowokacja jakiegoś synalka, któremu tatuś niedawno zaczął opłacać internet. :D :D

Tak mnie bawią tacy ludzie....

Pzdr.