Zaczne od tego warewolf to albo chlopczyk z gimnazjum albo kompletny ignorant i jełop (mozecie mnie pojechac...ale taka jest prawda)
"Najgorszy film jaki oglądałem...
Nic się tam nie dzieje, a Bestii niema tylko jakiś facet przebrany, który jest upośledzony..." czy np:
"Ja puszczam sobie ten film jak jest mi smutno...
Grasujące "jeże z kolcami" są bardzo ładne i śmieszne...
Nie patrzcie na ten film, bo to strata czasu."
Jesli koles to jest prowokacja, to bardz niskich lotow a jesli nie to idz sie leczyc i to na dlugo..
Napisze to co juz kiedys napisalem ale nie chce mi sie znowu tworzyc;p
1) Film nie mial straszyc!!! Jesli oczekiwaliscie taniego horroru to sorry..
2) Fabuła nie interesujaca???? To w takim razie ja sie pytam gdzie jest interesujaca fabuła?? Chyba musze cos wyjasnic:
Akcja filmu dzieje sie w pewnej wiosce, gdzie Istnieje tylko jeden problem. "Ci o ktorych nie wolno mowic". Wioska jest otoczona przez las, ktorego jej mieszkancy nie moga przekroczyc, bowiem zawarli pakt, ze nic im sie nie stanie, dopuki ich granice nie beda naruszone. Dowiadujemy sie pozniej ze to wszytko bylo fikcja. Ze te potwory nie istnieja, ze "miasta" za lasem, tak zle przedstawiane sa zwylkymi miastami, cywilizacja. W zyciu tych ludzi nie bylo miejsca na zlo. Az do czasu gdy Noah popelnia zbrodnie ktora jest dla wszystkich szokiem. Lucius, ktory jest ciezko ranny potrzebuje lekow wiec, zakochana w nim slepa dziewczyna poznaje sekret i wyrusza za las w poszukiwaniu lekow.
Film ma niesamowitą atmosferę tajemnicy, strachu, niepokoju. Jednocześnie opowiada historię miłości Luciusa i Ivy, oraz zbrodnii.
ta wioska, odgrodzona od cywilizacji powstala po to by uchronic ludzkosc od czarnych stron ich umyslow. "miasta" zostaly zbrukane przez zbrodnie. Jak się w filmie okazuje zbrodnia to część człowieka, a zło w człowieku jest od zawsze. Możemy próbować je ograniczać poprzez dobre wychowanie, lub odcięcie od narzędzi zbrodni jakie niesie cywilizacja, lecz kiedyś, w którymś z nas się ono obudzi i nie powstrzymamy tego.
Film opowiada jedna z najpiekniejszych historii o milosci jakie mozemy ogladac. Miłość może pokierować człowiekiem tak , że w imię miości dla ukochanej osoby zrobi wszystko, przezwycieży wszelkie lęki i wykona rzeczy niemożliwych. A polaczona ze strachem, przed tym co wiemy ze nie istnieje ale mimo wszystko sie tego biomy daje niesamowita sile.
3)Zakonczenie najgorsze z mozliwych??? To zakonczenie to jest najlepsza czesc filmu!!!! To w niej zawarte sa odpowiedzi na wszystkie pytania jakie ta ekranizacja wczesniej zadaje. Po zlozeniu wszystkiego w calosc widzimy jak niedoskonali jestesmy MY.
Do tego dochodzi swietna gra aktorska (Bryce!!) oraz wyraznie widac to ze rezyser i aktorzy rewelacyjnie ze soba wspolpracowali...
Ten film powien tez trafic do polakow w wiekszym stopniu niz do innych narodowosci :
lata 1945-1990. Wpajano w nas, że wszysko to co za żelazną kurtyną jest imperialistycznym złem (co niektórzy w to uwierzyli, posuwali się nawet do czynów tak absurdalnych jak nasz upośledzony bohater z "Osady")
Zgadzam się absolutnie. Szalenie ambitny film, który tylko kołkom wyda się głupi i niezrozumiały. Nagrałam z HBO, oglądam czesto.
Powiem krótko !!! - Zgdzam sie w 100% z Kephirem a jeśli komuś sie nie podoba sie ten film i uważa go za głupi to niech sobie znajdzie łatwiejszy obiekt do interpretacji np . Robin Hood
Powiem krótko !!! - Zgdzam sie w 100% z Kephirem a jeśli komuś sie nie podoba sie ten film i uważa go za głupi to niech sobie znajdzie łatwiejszy obiekt do interpretacji np . Robin Hood
W 100 % się zgadzam - nic dodać nic ując tylko pogratulować trafnej uwagii :) "zgniatającej obcasem" wszystkie mówiące o tym iż film Osada jest "beznadziejny"
ej no nie możecie pisać, że jeżeli komuś się film nie podoba to od razy kretyn i idiota. Po prostu jedni mogą go uznać za dobry, a inni za słaby. Mnie na przykład nie specjalnie się spodobał. Nie wiem, może nie miałem po prostu ochoty na film tego typu. Ja mu daję 6/10 i mam nadzieję, że mi się za to nie dostanie.
Nie – nie dostanie Ci się. Każdy przecież podoba się co innego – wiadomo – gusta i guściki. Może Kephir troszkę przesadził krytykując osobę której ten film się nie podobał i rozczarował się nim sądząc że to horror. Przyznaje, że wypowiedź „Grasujące "jeże z kolcami" są bardzo ładne i śmieszne...” rozwaliła mnie no ale cóż :] pozostawię to chyba bez komentarza. Film wg. mnie ukazujący problemy ludzkiej natury trzymający w napięciu, najbardziej podobało mi się zakończenie.
Bon009 - nie denerwuj się tak :) Szanuje Twoje zdanie i to że Tobie się ten film nie podobał. Gdyby wszystkim podobało się to samo to nie miałoby to sensu ;)