Osobliwość

The Wonder
2022
6,3 13 tys. ocen
6,3 10 1 12590
6,2 25 krytyków
Osobliwość
powrót do forum filmu Osobliwość

Idealnie pokazane do czego może doprowadzić fanatyzm religijny. Wyznawca Boga, słysząc o cudzie, nie szuka dowodów aby ''obalić mit'. Jego ślepym celem jest jedynie potwierdzić jego autentyczność, nie zważając na twarde dowody o jego pozorności/prawdziwości.
Film jak dla mnie zgnuśniały, przez co troszkę się ciągnie, usypia. Oglądałam go 3 dni po kawałku, jednak zasługuje na ocenę 7/10 za przekaz.

paulalak

Radzę sobie sprawdzić metodykę działania Kościoła w kwestii potwierdzenia cudu.

ocenił(a) film na 7
Dertini

Tu nie było nic o potwierdzeniu cudów przez Kościół (przynajmniej ja tego nie wyłapałam). Wiem, że jest szereg etapów, badań aby coś zatwierdzić jako cud. Wypowiedziałam się o ślepo wierzących ludziach, którzy właśnie byli w tym filmie.

paulalak

oglądaj filmy ze zrozumieniem

ocenił(a) film na 7
pessoaa

Proszę przytoczyć czego nie zrozumiałam ;) Dalej podtrzymuje, że ludzie wierzący wolą usłyszeć potwierdzenie tego w co wierzą, niż racjonalne wytłumaczenie czegoś co jest da nich ,,cudem''.

paulalak

Jak mniemam, również jesteś Polką...Zatem jesteś składową tego ciemnogrodu.

ocenił(a) film na 7
Bokciu

Ach, tak ciężko zrozumieć, że za słowem ,, ciemnogród'' kryją się osoby wierzące/ fanatycy wiary? Ja osobą wierzącą nie jestem, a więc nie zaliczam się do tego (w mojej opinii) ciemnogrodu.

paulalak

Zatem możesz mi wyjaśnić, dlaczego wiara i religia jest oznaką ciemnogrodu? Idąc tym tropem, praktycznie każdy kraj jest ciemnogrodem, gdyż wszelakie religie i ich wyznawcy, istnieją na całym świecie.