7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15659
7,0 7 krytyków
Ostateczne rozwiązanie
powrót do forum filmu Ostateczne rozwiązanie

Jaki właściwie jest tytuł tego filmu? Na HBO wyświetlany był pod tym drugim tytułem. Może lepiej nie wnikać... Co do filmu, to przez prawie 2 godziny naziści rozmawiają jak rozwiązać problem z Żydami, dlatego film nie ma napięcia, ani akcji. Szkoda, ze tak powierzchownie potraktowano ten temat...

ocenił(a) film na 9
menshikov

powierzchownie?
Co Ty wypisujesz? Co to oznacza "powierzchownie"? To przebieg konferencji w Wannsee, a nie durny film akcji? Nudne? Hm, no cóż- myślę że na każdym, kto oglądnie ten film, hm- chyba że zamiast oglądać analizuje jak brzmieć tytuł powinien, zrobią wrażenie rozmowy o sterylizacji, eksterminacji, w klimacie żartów i walki politycznej. Dziś usłyszałam mądre zdanie recenzenta, brzmiące mniej więcej tak:: "Filmy akcji mają jeden strasznie nudny element- właśnie akcję" I to się często sprawdza. I powiedzieć że ten film potraktował temat pobieżnie jest po prostu śmieszne. Ów temat przez rok przerabiałam na studiach, więc dużo na temat ów przeczytałam. Mimo to film jak najbardziej spełnił me oczekiwania. Czego Ty chciałbyś- aby nagle Jet Li wpadł na ową konferencję, aby zaczęło się "ciekawie"?
Pozdrawiam.