PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36591}

Ostatni brzeg

On the Beach
2000
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2717
Ostatni brzeg
powrót do forum filmu Ostatni brzeg

Bardzo dobry...

ocenił(a) film na 8

... film w klimacie postapokaliptystycznym. Mam tylko dwie uwagi:
1. Gdyby był krótszy o 40 minut nie stracił by na klimacie, a zyskał by na uwadze.
2.Dlaczego te ferrari wybuchło po uderzeniu w bilbord mimo że wcześniejsza scena ze spadającym samochodem ze skały była zrobiona normalnie?!

ocenił(a) film na 7
Galkas

No racja,przydługi nieco, ale i tak to chyba najlepszy film z kategorii katastroficznych jaki widziałem,jeden z niewielu jaki mi się podobał, bo miłośnikiem gatunku nie jestem. Widać że bohaterowie mają osobowość, a nie jak w większości tego typu filmów nie są jednowymiarowymi personami myślącymi zerojedynkowo. Szkoda że tego nie było w kinach i nie miało większego budżetu.

ocenił(a) film na 10
mati_mac

Film bardzo dobry, no może troche fantastyczne, ale dobry ! Najbardziej mi sie podobala rola kapitana Dwight Towers. Przedstawiał osobe o wysokich wartościach moralnych, społecznych, wojskowych. W tak traficznej chwili dla świata potrafił spróbować ostatniej szansy dla ludzkości, zamiast cieszyć sie z ostatnich dni, które im zostały. Kochał swoja rodzine ponad wszystko, prawda zakochał się, ale zawsze ich w kazdej chwili wspominał. Postawił sie Armi, chodź jego wkład już byl znikomy. Ogólnie rzecz biorąc aktor Armand Assante świetnie spisał sie w swojej roli ! A film polecam każdemu, kto chodź troche lubi się posmucić i nie tylko ! :)

Sh0cK

Polecam również film http://www.filmweb.pl/film/Droga-2009-419050
Świetna rola Viggo Mortensena, a Robert Duvall wprost nie do poznania.
Film warty obejrzenia, a jeśli lubisz tematykę postapokaliptyczną, to pozycja wprost obowiązkowa!