PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36591}

Ostatni brzeg

On the Beach
2000
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2698

Ostatni brzeg
powrót do forum filmu Ostatni brzeg

orginalu z 1959 roku. To tak jakby z "Casablanki" zrobic serial. Kompletne dno.

1
Poke

...znam gorsze kalki... mi się spodobał.

Oczywiście znam wersję z 1959 roku, ma ona swój urok, ale ta niezła. Na pewno chciałbym ją mieć w swoich zbiorach.

ANTAL
asmi4115@wp.pl GG:1495001

Poke

Zgadzam się całkowicie, ten film to badziew przy starej wersji. Kto czytał książkę, ten wie.

Poke

Nie zgodzę się. Właśnie leciał na Hallmarku i przyznam, że wciągnał mnie - dobrze zrobiony, cośprzekazuje. Widziałem 'orginalną' wersję, ta nowa lepiej pasuje do dzisiejszego widza i rzeczywistości - jest równie dobra co pierwowzór. Nawet łezka pociekła, przy tej tematyce o to nie trudno. Polecam - ten film COŚ w sobie ma.

Aristosek

Ja tam wciąż uważam, że to słabiutki film w porównaniu z książką i filmem z 1959 roku.
Może i ta wersja "pasuje" lepiej do dzisiejszego widza, ale cóż, do dzisiejszego przeciętnego widza równie dobrze pasują filmy w stylu "American Pie." Do mnie jakoś oryginał trafił bez problemu, mimo iż na świecie mnie nie było, kiedy powstał.

Veda12

A ja daję mu 9/10.Poruszył mnie i to bardzo,mimo że parę lat wcześniej już go widziałem.I należę do widza który wychował sie na Antonionim,Bergmanie,Fellinim,de Sice,Wellsie,Kieślowskim...Moim zdaniem nie chodzi o to że ktoś kopiuje,ale jak to robi.Film ma poruszyć - ten ,wg mnie to zrobił.

Poke

Film ma niezaprzeczalny atut w osobie.Armanda Assante.To
znakomity;wszechstronny aktor!Znam starą wersję;ta także przypadłą mi do
gustu..Przesadzacie z tymi krytykami..