nastawiłem sie na coś pomiedzy bleir witch project a egzorcyzmy emily rose .......... a dostałem film praktycznie o niczym najpierw jakaś młoda dziewczyna która jest rzekomo nawiedzona ale nawiedzania w tym tyle co wody na saharze .....następnie gdy film zaczął się robić odrobinę ciekawszy tylko sie okazuje że laska sobie wszystko wymyśliła bo zgwałcił ją gej który pracuje w pobliskim barze ......taaaaaaaa.....no a ta koncówka normalnie WTF !! o co chodzi całe miasteczko odprawia jakiś kult ?? no i nasz bohaterski pastor w przypływie nagłego bożego oświecenia rusza na ludzi którzy odprawiają dziką impreze z udziałem szatana po czym ginie........... gorszego filmu dawno nie widziałem ..nudny , kompletnie nie wciągający i wydaje mi sie ze reżyser sam nie wiedział co robi
aaa i zapomniałem ..musze to napisać ..niektórzy tutaj wypisują ze film był straszny i sie bali gdy oglądali ten pseudo horror .....TEN FILM NIE BYŁ W CALE STRASZNY NIE BYŁO NAWET JEDNEGO STRASZNEGO MOMENTU!!
owszem był. Owszem nie bylo "momentu" Za to był klimat i budowanie napięcia, oraz niepewność i strach przed nieznanym. W filmie straszy to czego nie widać. Wg mnie horror bardzo ok.
jeśli widziałeś tutaj jakikolwiek klimat i budowanie napiecia to nie wiem czy ma sie smiać czy plakac przez cały film ziewałem a na samej końcówce normalnie tarzałem sie po ziemi ze smiechu rwónie dobrze na kocu mogło przlecieć ufo i porwać dziewczyne
i co cie tam niby straszyło czegoś sie tak bał bo ja tam nawet tego "nieznanego" sie nie bałem ........ewentualnie to było aż tak nieznane że trudno było to zauważyć:P
To że Ty ziewałeś, nie oznacza że ktoś inny też. Takie same opinie slyszałem o "Pogrzebanym" i o PA że nudny itp. A mi się wydaje że po prostu nie potrafisz wczuć się w klimat filmu
wiesz starałem sie naprawdę miałem dobre przeczucie co do tego filmu a sie niesamowicie rozczarowalem .a co do pogrzebanego też sobie dzisiaj obejrze ale w tym wypadku sądzę ze czeka mnie dobre kino
Siemanko, mam pytanko, jak mogę sobie wstawić avatar ? Teraz apropo filmu, nie chciałem iść na ten film do kina bo myślałem, że to gniot, dlatego przed chwilą zaliczyłem go w domu i muszę powiedzieć, że tylko i wyłącznie jest to moja subiektywna ocena. Film momentami sprawiał, że ciarki mi przechodziły po karku xD. Wczułem się na maksa przy okazji przemu gdybyś oglądał z zrozumieniem zrozumiałbyś, że tam gdzie się rozgrywała akcja filmu było tzw. zagłębie religijne. Można się śmiać, można nie wierzyć ale nie można lekceważyć tego, że odbywają się obrzędy satanistyczne. Pastor z początku był nastawiony sceptycznie dlatego pierwszy egzorcyzm był wyreżyserowany, kto wie jak by się potoczyła akcja gdyby był to jakiś Egzorcysta Wyjadacz a nie laik. Wydaje mi się, że za dużo oczekiwałeś od tego filmu. To tak jak z wizytą u Prostytutki myślisz sobie, że będzie nie wiadomo co a dostajesz najprościej ujmując tyłek, nie obrażając tych Pań. Na sam koniec pozdrawiam i polecam film, który nie długo będzie w kinach The Riot również o egzorcyzmach z Antony Hopkinsem na czele. Szykuję się gratka dla fanów Egzorcymów ;]
ale ja doskonale zrozumiałem ze tam było "zagłębie religijne" że mieszały sie tam religie, kultury , przesądy i różne zabobony ....no ale film naprawdę nie zrobił najmniejszego wrażenia ...napisze jeszcze raz , ten film nie ma ani klimatu ani nie jest straszny ( no może był jeden moment gdy powiedziałem o K***A !) no ale to stanowczo za mało na 1,5 godziny filmu ....Ale być może jest tak jak mówisz i po prostu za dużo sobie po nim obiecywałem .... a avatara to jakoś w twwoim profilu musi być opcja wgraj zdjecie czy coś takiego :P
Wczuwałem się w klimat, ale jednak film jakos mnie nie poruszył. Początek nudny, więc nie obeszło się bez przewijania. Koniec to chyba jakas kpina. Ogólnie- mocna średniawka
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zgodzić się z założycielem tematu. Ten film to totalna porażka! Nie ma w nim nic (absolutnie nic!) wartego uwagi! Klimat? Jaki klimat? Budowanie napięcia? Weź mnie Zigu nie rozśmieszaj! Albo ktoś nie widział porządnych horrorów albo ma 15 lat. Szkoda czasu na takiego gniota, więc kończę swą wypowiedź.