Ostatni egzorcyzm

The Last Exorcism
2010
4,9 22 tys. ocen
4,9 10 1 21524
6,0 5 krytyków
Ostatni egzorcyzm
powrót do forum filmu Ostatni egzorcyzm

Z typowych horrorów chyba już wyrosłam i omijałam zwłaszcza krwawe pozycje. Ale ten film zaintrygował mnie formułą znaną poniekąd z Blair witch project. Fabuła rozwijała się wg mnie w odpowiednim tempie, odczuwalne było narastające napięcie, były równiez zaskakujące zwroty akcji. Koncówka filmu prawie wbiła mnie w fotel - ale tylko ze względu na naturalistyczne i krwawe obrazy, bo w sumie czekałam na spełnienie się przepowiedni z rysunków dziewczyny. Pomimo pewnego niedosytu (film w gruncie rzeczy dosc przewidywalny), polecam - na weekendowe leniwe popoludnie w sam raz. No dobra - wieczór.. ;)

ocenił(a) film na 4
Katalina130

mam zamiar dzisiaj go obejrzeć :) nie wiem czy warto, ale obejrzę chociażby dlatego że ciekawi mnie zjawisko opętania.

ocenił(a) film na 8
Katalina130

Bardzo fajny horror któremu dałem 8...Na pewno nie zasługuje na tak niską ocene jaką ma obecnie na filmwebie. Bardzo fajnie opowiedziana historia i kapitalna rola opętanej dziewczynki. Trochę tylko końcówke zj*bali robiąc z tego SF.....gdyby trzymali się do końca konwencji trzymanej przez 95% filmu byłoby super ale ta końcówka nie pasuje tutaj trochę.Jednak przyjemnie bardzo się go ogląda. Tyle w temacie.