Oto macie ludzie pokazaną całą prawdę o Ameryce, gra pozorów, kłamstwa, psychoza, szaleństwo... Zakończenie zrobił bym trochę inne jeśli ja byłbym reżyserem, ale sam pomysł filmu ciekawy, mocny, intrygujący, oglądało się go z zainteresowaniem co będzie dalej, ciekawie też była pokazana postać tego księdza "uzdrowiciela dusz" Bardzo dobry film polecam fanom horroru, miłe zaskoczenie, film zupelnie nie podobny do wcześniejszych filmów o egzorcystach i egzorcyzmach, z czystym sumieniem daję 9 !!!
no nie mów że był przewidywalny, nie twierdzę że to arcydzieło ale przynajmniej coś nowego a teraz nawet o jakiś nowy pomysł na film cięzko, a zaskakująca ot np postać tego Pastora czy tam Księdza, fajnie pokazane były te jego cyniczne przekręty
mogę się jednak zgodzić że końcówka trochę skaszaniona ale sam pomysł na film fajny, trochę zepsuli ten film ale w sumie oglądało się go ciekawie, nie nudził
Dla mnie był bardzo przewidywalny. Cała sala kinowa się śmiała bo miał tak kiepskie efekty. Nie zaskoczył totalnie, jeśli mam być szczera to generalnie żałuję czasu straconego na ten film.
no trochę humoru w nim było ten pestor odprawiający pseudo egzorcyzmy... jak sobie kombinował ustawiał wszystko
"no trochę humoru w nim było ten pestor odprawiający pseudo egzorcyzmy" trochę humoru? Ludzie się w tym kinie pewnie nie z tego śmiali i nie w takim kontekście. Gdybym kupiła bilet na ten film to też bym żałowała.
Mnie ogólnie łatwo przestraszyć ale chyba pierwszy raz się tak pośmiałam na horrorze. Trochę przypomina to "straszny film", tylko wiadomo że w "strasznym filmie" to wszystko było zamierzone a tu.. ;)
Egzorcyzmy Emily Rose, ale to pewnie z powodu tego że horror jest na faktach, kto nie wie o co chodzi niech poczyta :)
na faktach jest też Paranormal Activity, Amityville, REC (szczególnie dwójka) i wiele, wiele innych
"na faktach jest też Paranormal Activity, Amityville, REC (szczególnie dwójka) i wiele, wiele innych"
Nie wiem, co w Paranormal Activity i REC'u było prawdziwe, ale to szczegół (nie no, to jest normalne, że krwiożercze zombie latają po kamienicach (: )
przecież PA jest całkowicie na faktach, nie słyszałeś??, tam nie występują aktorzy tylko jest to realne nagranie
realne nagranie? . szkoda tylko ze aktorzy ktorzy gineli pierw w pierwszej czesci a potem w drugiej pojawiali sie na tym w kinie lub na innych promocjach filmu (; .
moze i na faktach,nie wnikam ale to ze sa to orygianlne postacie to zwykly przekret. byla co do tego nawet niezla afera swego czasu....
Paranormal Activity na faktach? Co za brednie. To jest tylko paradokument, zresztą REC tak samo.
Co do samego filmu to dla mnie nie byłby taki zły gdyby nie to beznadziejne zakończenie...
"to macie ludzie pokazaną całą prawdę o Ameryce, gra pozorów, kłamstwa, psychoza, szaleństwo..." stary niewiesz nie pisz prosze Cie. Stanu to nie tylko to co w TV pokazują. Film kiepski niemiłośiernie.
Idąc ze znajomymi do kina liczyłam na przyzwoity horror. Może nic nadzwyczajnego, ale w miarę ciekawego . Po obejrzeniu miałam tylko jedną scenę w głowie : Jak zatłukła kota.Niektóre sceny były w porządku , lubię takie klimaty. Ale oglnie film kompletnie nie przypadł mi do gustu i zastanawiając się nad oceną muszę dać jakieś 3-4 / 10.