Ostatni egzorcyzm

The Last Exorcism
2010
4,9 22 tys. ocen
4,9 10 1 21524
6,0 5 krytyków
Ostatni egzorcyzm
powrót do forum filmu Ostatni egzorcyzm

Nie wiem skąd ta dziwna moda na zaniżanie ocen filmom na tym serwisie. Owszem, nie jest to arcydzieło, ale jak potem widzę takie filmy jak "Po prostu walcz!" z oceną w okolicach 7/10 to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.

Film ma jakąś dozę świeżości, bo w końcu temat opętania jest tutaj podany z perspektywy człowieka który uważa, że to zabobon. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, wszystkie filmy o opętaniach skupiają się własnie na pokzaniu że demon jest prawdziwy.

Niezły klimacik, kilka fajniejszych scen. Nie podobało mi się jednak zakończenie. I kolejna zrzynka konwencji z kamerą z ręki i pseudodokumentu.

mogło być lepiej, ale patrząc ogólnie na horrory które wyszły w 2010, jest nieźle.

ocenił(a) film na 8
keeveek

może nie jestem wielbicielką horrorów... ale lubię się bać... a może seans o 22.30 wzmocnił doznania?

film niezły... bo to co stało się z kotkiem..uuu mocne!

jest dużo pozytywów: kręcenie "z ręki" to coś nowego dla mnie, nieoczekiwane zwroty bez wcześniejszego wzmacniania muzycznego to mi się podobało...

wielki minus za końcówkę... mogłaby być w stylu "cmentarza dla zwierząt".

ocenił(a) film na 6
LEAHasia

jeżeli filmy kręcone z ręki to nowość dla Ciebie, to polecam:
[Rec] [Rec2] oraz Paranormal Activity

ocenił(a) film na 2
LEAHasia

polecam, Rosemarry Baby, Egzorcysta, Project Blair Witch, i zruzumiesz czemu ten film to zwykly badziew, odgrzewajacy w nieudolny sposob starsze realizacje

ocenił(a) film na 6
protzent

i naprawdę uważsz, że nie oglądałem tych filmów, czy tylko tak palisz głupa?