Film całkiem dobry napewno lepiej trzyma klimat niz w niejednej rzeżni z siekierami,piłami i 300 litrów krwi.Nie mówie że to arcydzieło ale zasługuje napewno na między 6 a 7,końcówa zjebała troche klimat.
Mam zamiar własnie dziś go oglądać, ale taka niska odena mnie zdemotywowała ;s Ciekawo jak tam się on prezentuje, jeśli przypadnie mi do gustu to już nigdy nie będę się ocenami sugerował ^^
SPOILER !!!!!! Zgadzam się całkowicie. Bardzo ładnie zrobiony horrorek (pomimo oklepanego już paradokumentalizmu). I też uważam, że ostatnie 10 minut było niepotrzebne. Byłby fajny film edukacyjny, pokazujący jaką bzdurą są te wszystkie egzorcyzmy, a tak wyszła amerykańska papka troszkę.
ale to się okazało dopiero pod koniec. Gdyby nie ostatnie 10 min, film miałby całkiem inną (prawdziwszą, moim skromnym zdaniem) wymowę. o to mi chodziło
Moim zdaniem egzorcyzmy nie są bzdurą . A co do filmu jest świetny... tajemniczy i wciągający . Mi osobiście bardzo się podoba i także nie rozumiem tak niskiej oceny . Końcówka także nie była najgorsza jak wszyscy opisują .
a ja uważam to za sciemę. Wystarczy obejrzeć ten filmik;
http://www.youtube.com/watch?v=mGvQGy9rdYQ
Ja się szczerze uśmiałem, chociaż też bym się chyba zapłakał i zakaszlał gdyby mi taki pastor wrzeszczał tak nad uchem. Paradoksalnie, to on zachowuje się bardziej jak opętany.
Również uważam że średnia ocena jest za niska.Takie filmy najbardziej straszą w przeciwnieństwie do takich jak np. Piła.
co wy gadacie ? byłem na tym gównie w kinie i się ubawiłem , beznadzieja w każdym calu , miał być straszny a był śmieszny ,a ta rzeź na końcu przypomina mi takie produkcje ze średnią poniżej 2.0 , więc jak dla mnie ten film ma bardzo zawyżoną ocenę , bo zasługuje maksymalnie na 2,5 i nic więcej
Tez nie rozumiem takich ocen , film dobry inny niz wszystkie cos pokazane coś nie przewidywalne to zaraz ocenione gorzej .
Nie idzie zrozumieć tych ludzi , sama historia Nell już mnie zaintrygowała jej osoba dynamiczna miła .
I ten koniec zupełnie inny niz sie spodziewałam, może nie kalsyczny horror i zero wykrzywienia ślizgającego sie po suficie haha ale dobry film ma swój klimat i zasługuję na więcej.
Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że nie można ufać ogólnej ocenie na filmwebie - przecież też film zasługuje na solidną 7.
Ignoranci, dla których dobre filmy zaczynają się na wysokobudżetowych Harrych Potterach i Piłach!
Ja dałam ocenę 5, dlatego że wdziałam już sporo filmów o egzorcyzmach i mam porównanie, ale nie jest to najgorszy film i spokojnie można obejrzeć.
Nie do wiary... ( wiary - heh) - Porównujesz ten film d o typowych krwawych slashów, gdzie rzeczywiście idzie o hektolitry czerwonej farby i epatowanie flakami. Tyle że- cóż- TEN film miał być jednym z tych o egzorcyzmach. I jako taki, powinien stanowić o specyfice pod-gatunku. A jest- denny. DENNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! totalna żenada, kpina i właściwie- miałka papka. Ani za ani przeciw, ni to demony, no to gwałciciele, ni to ironia, ani powaga. Gówniana papeczka, trochę skopiowanych ( kiepsko) scen z powyginanym w opętaniu ciele, trochę jakiś debilnych znaków pentagramu i tym podobnych na ścianach, trochę rekwizytów z Krzyża ( najgorsza porażka..) i oczywiście ogień, krew i wrzaski. Beznadzieja. Wypada na koniec ( prowokacyjnie) zapytać szanowne forum: A co wy wiecie o egzorcyzmach? Jak tu ktoś się chwali na tym forum- tyle wiem, co z tych innych filmów ( tematycznych? ) Ahaaaaaaaaa- podobnej jakości i głębi ( czerwonego koloru i b&w nagrania?) ;-) No to gratuluję. FIlm dno. z gatunku egzor. Dno
Jeśli chcesz przekonać nas wszystkich na silę do swojego zdania, postaraj się użyć jakichś argumentów - może Ci się uda - ale obsesyjne powtarzanie słów "żenada", "kpina" i "papka" świadczy o płyciźnie umysłowej i skłonnościach do intelektualnej masturbacji - sam się podniecasz tym co napisałeś i powstaje taki żałosny tasiemiec słowny, bełkot bezładny jak powyżej. Szczytowałeś pewnie przy wykrzyknikach i tym "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa". Wyluzuj i włącz myślenie, czarno - białe opinie rzadko bywają prawdziwe. Film nie jest arcydziełem gatunku, ale był dobry i trzymał w napięciu, sensowna fabuła bez dziur i wpadek, chociaż pomysł z kręceniem z ręki trochę wyeksploatowany.
Intelektualna masturbacja? WOw- skąd to skopiowałeś/ bo to takie modne ostatnio. A poza tym- te szczytowanie - a- i jeszcze podniecanie się..... Ogarnij się lepiej bo sam obnażasz swoje ciągoty lub... niedociągnięcia. Masz jakieś braki czy porażki w życiu intymnym? A poza tym- skoro już tak mnie świetnie znasz, to może zauważysz, że jestem kobietą - nie mam tu profilu w stylu incognito więc nietrudno to zauważyć, także po tym że w swoich wypowiedziach używam form rodzaju żeńskiego. No ale cóż..... Chciałam także zauważyć, że nikogo tu ani nie próbuję zbawić ani przekonywać do swojego zdania. WAS WSZYSTKICH PRZEKONAĆ? hahahha- a ty co, adwokat tego forum? ;-) masz upoważnienie? ;-)
Aha- i jeszcze jedno - owszem użyłam argumentów oceniając- napisałam co według mnie jest papką i co jest płytkie. Przeczytaj jeszcze raz. Elaboratów pisać nie będę- w innych miejscach forum dopisałam inne , dodatkowe wnioski.
Opinie bez pokrycia to takie, gdzie pisze się ot: głupi film i tyle. bez wyjaśnienia. i dobrze wiesz, o czym mówię, sądząc po twoich innych wypowiedziach. A to że się nie zgadzam z tobą nie oznacza że masz mi tu ubliżać jakimiś wizjami masturbacji - intelektualnych- wow! .... Trochę szacunku. Krytykowałam film i mam do tego prawo. Nie ubliżyłam tobie- a ty owszem wyżywasz się na mnie. Gratulacje. Nie było moim zamiarem nikogo obrażać i nigdy tego nie robię na forum, gdzie dzielimy się swoimi wrażeniami i opiniami. Trudno, nie będę tu snuć dyskusji z tobą- mamy pisać o filmach a nie skakać sobie do gardeł. Kultura u umiar. Więcej nic nie dodam, bo to nie ma sensu. Pozdrawiam wszystkich