Jestem ciekawa czy ten film jest taki zły jak wskazuje jego ocena. Wiele znajomych mi poleca,
wiele odradza. Może wy mi jakoś doradzicie? Dziękuję z góry! :)
No w sumie film byłby lepszy gdyby nie był robiony w stylu paradokumentu, wtedy jeszcze byłby do przełknięcia. Mogę jedynie powiedzieć, że według mnie nie jest ta produkcja warta obejrzenia. To taki drugi Blair Witch Project, niby coś chcieli zrobić ale jednak nic się nie dzieje w tym filmie. Dziewczyna nie wykazuje żadnych symptomów opętania, ja cały czas byłam przekonana, że ma jakąś chorobę psychiczną, ani nie gadała w obcych językach, ani innym głosem, ani nie lewitowała, koleś do niej przykładał biblię a ona nic... w ogóle jakichś niezwykłych wydarzeń nie było. Dziwny ten film hyh...
Pierwsze 15 min. nudne jak flaki z olejem. Potem myślałam, że to jakaś parodia horroru o opętaniu, komedia. Przewinęłam kolejne 30 minut. Potem było trochę lepiej. Całość rozczarowuje. Ogólnie oceniam 2/10.
Nie wiem jak odbierasz takie filmy...dla mnie są zbyt..."wstrząsające" (?) Pamiętaj że to co dla innych jest śmieszne lub zbyt lekkie dla Ciebie może być za mocne.Zależy jak podchodzisz do tego typów filmów czy oglądniesz i zapomnisz,czy też przerazi Cię do tego stopnia że będziesz miała problemy ze snem...Twój wybór,ale nie zawsze warto sugerować się oceną filmu na filmweb...
Kurcze, a ja zapomniałam jak się ten film skończył. Pamiętam, że go oglądałam, ale nie wiem jak się kończy. Czy to nie jest tak że ten dom płonie? Nie, to chyba inny film. Nie chce mi się całego filmu teraz oglądać żeby przypomnieć sobie końcówkę. Może ktoś podpowie?
To zależy czy lubisz horrory dokumentalizowane - jeśli nie lubisz tak jak osoby wypowiadające się powyżej to sobie odpuść bo to tylko strata czasu. Ja lubię ten gatunek a ten film jest dobry, niby nic się nie dzieje przez pierwsze pół godziny ale film ma coś w sobie i dobrze się go ogląda. Niezła gra aktorska, nie najgorsze efekty, fabuła oklepana ale dobrze zrealizowana. Krótkie, zwięzłe, lekkie i przyjemne kino dla miłośników gatunku :)
A co do oceny to 4,8 to całkiem nieźle jak na horror, trzeba brać poprawkę na takich talizmanów jak powyżej, przewinie pół filmu i oceni 2/10 ;)
Mnóstwo jest takich trolli i stąd rewelacyjne horrory nie przekraczają oceny 6. Horror to specyficzny gatunek, horror paradokumentalny to już wybitnie specyficzne kino, nie lubisz - nie oglądaj i nie oceniaj :)
Ja bym powiedział nie oglądać. Szkoda czasu. Dupa a nie horror i nie ma nawet takiej sceny, która jest na plakacie
Film jest po prostu nudny. Za długo się rozkręca, sceny średnie. Jeśli kogoś przeraża sam motyw demonów, to śmiało oglądać, ale jeśli doszukujemy się czegoś innego, to dajmy sobie spokój.
właśnie film jest zajebisty z tego powodu że nie ma w nim demonów i odbiega od reszty gatunku ...pokazane "szarlataństwo" od strony kulis ...dobre inne kino