jak w temacie film nawet taki dosc ale nie dokonca go zrozumialem czy ta panienka byla opetana przez tego demona bo w pewnej chwili nei wiadomo bylo
opętani są ludzie dający temu filmowi więcej niż 4, to świadczy tylko o tym że gdyby obejrzeli Egzorcystę daliby 14.
Opętany jest również ten pan piszący scenariusz, który schlał się w połowie pisania wyobrażając sobie ognistego demona... Napisał "teraz ucinamy łeb panu z kamerą", to oni są opętani mój drogi :)
co do tamtego demona, to kwestia wyobrazni rezysera, scenarzystow, itd. ...ale Abalam naprawde 'istnieje' na kartach Goecji...
falkuu slyszales keidys,ze o gustach sie nie dyskutuje jedni...i nei wyskakuj mi tu zaraz,ze moj gust jest....ile ludzi tyle opinii widzialem lepsze filmy ale uwazam,ze ten nie byl zly...i nie badz takim obronca krzyza;)takich jak ty jest na peczki...styknie;)
No ok, fakt uniosłem się nie tylko wyraziłem zdanie ale obraziłem kilka osób, przepraszam uniosłem się...
Do krzyża mi daleko, uwierz mi że bardzo daleko, pozdrawiam ;)
Zdecydowanie odradzam, widzę też że chcesz zobaczyć Rec 2, do Rec 2 filmu został włączony idiotyczny wątek religijny, i moim zdaniem zdecydowanie gorzej wypada niż część I. Samo menu DVD wygląda jak menu Dead Space na PC, sieczka i nic więcej.
No ale REC 2 można zobaczyć, ale Ostatniego Egzorcyzmu nie oglądaj, chyba że nie będzie nic innego do oglądania i nic Cię to kosztować nie będzie :)
Pozdrawiam.
tak była. na końcu urodziła tego szatana i wrzucili go w ogień, który później był ogromny i ten pastor poszedł z nim walczyć.
Możliwe jest,że to ten pastor był 'opętany' i w ten sposób urodziła Abalama, który był demonem...? Nie wiem, czy to ma w ogóle jakiś sens. Początek filmu nawet mi się podobał, momentami nie był zły, ale ogólnie jednak nie zasługuje na więcej niż 4 ;)
Dziewczyna była opętana, a pastor i cała ludność która oglądała aborcje była sektą, o której mówiła jakaś babka na początku filmu... Przynajmniej tak mi się wydaje ;)
Lubie filmy ala paradokument ale ten film był słaby po prostu i taka dygresja ten gość powinien z gaśnica na ten ogień a nie krzyżem xD
starali się zrobić coś strasznego ale nie wyszło dla mnie to film zasługuje na 3... rozczarowałem się....
a gdzie ogladales w kinie czy na blaszaku?bo ja i tu i tu...i powiem tak ogladajac film w kinie to cos zupelnie inengo..przedewszystkim dobry dzwiek...ogladajac film na kompie w jakosci dvdrip wylaczylem go po 20 minutach.............................
ja widziałem to na kompie raczej na to do kina bym się nie wybrał a jak bym wydał na to kasę to bym sobie pluł w brodę;)
a widzisz mysle,ze wydatek rzedu zlotych dwudziestu nei jest duzy a roznica miedzy kompem a kinem..kolosalna....
Dokładnie, na początku była mowa o sekcie. Tylko ojciec i dziewczyna nie byli jej członkami...chyba...bynajmniej tak wywnioskowałam widząc, że jest on związany.
Mi film sie podobał i nie prawda, że nie daje on do myslenia.
Vitek85xxx.. Ten gościu raczej nie mógł mieć przy sobie gaśnicy :) A skoro to był demon, to z czym inny jak nie z krzyżem?
Chyba byla opetana :P Bo kto by sobie sam palce łamał? Ogólnie to źle mi sie ogladalo, caly czas czekalam na cos ciekawszego, a w najlepszym punkcie byl koniec :P Spac poszlam z niedosytem a nie z przerażeniem jak to powinno byc po horrorach ;)
a ja myślę że była psychicznie chora i "zamroczona" religią. dała się wykorzystać pastorowi czy innym członkom sekty. a dziecko "szatana" to po prostu wcześniak. wszystko co wydarzyło się w tym filmie można wyjaśnić racjonalnie.