Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na taki drobiazg. Pod koniec filmu Amin paraduje z polskim orderem na piersi. Jest to Gwiazda Orderu Virtuti Military I kl. (oryginał można zobaczyć m.in tutaj - http://www.grawerapanasiuk.pl/virtuti_pliki/vm00.jpg )
to był ukryty przekaz ze w polsce także teraz rządzi dyktator. co prawna nie czarna przyprawa, a biała kaczka ;P
rzeczywiscie masz racje .. order tez ten widac bardzo dokladnie jak filmowy Idi Amin idzie do Nicolasa aby go skazac na powieszenie prawda ?
Sprawdzilam jednak w internecie i nie jest odnotowane zeby Idi Amin miał kiedykolwiek miec przyznany ten wielki order ... ciekawe co chcial tym faktem rezyser udowodnic ..
IGOR - mam doi ciebie ogromna prosbe zeby nie wypislam glupstw i kretynozmow .. nawet nie masz pojecia czym jest dyktatura jakie krawe skutki ze soba niesie ... masz prawa porownywac naszych kaczynskich do dyktatorów ze wzgledy na pamiec o ofiarach owych dyktator ... zastanow sie na przyszlosc ...
A wracjac do tematu jesli bedziesz cos wiedziala o powiazaniu Idiego Amina z Polska to daj jakos znac :]
POPRAWIONA WERSJKA ------->>> rzeczywiscie masz racje .. order tez ten widac bardzo dokladnie jak filmowy Idi Amin idzie do Nicolasa aby go skazac na powieszenie prawda ?
Sprawdzilam jednak w internecie i nie jest odnotowane zeby Idi Amin miał kiedykolwiek miec przyznany ten wielki order ... ciekawe co chcial tym faktem rezyser udowodnic ..
IGOR - mam do ciebie ogromna prosbe zeby nie wypislam glupstw i kretynozmow .. nawet NIE masz pojecia czym jest dyktatura jakie krawe skutki ze soba niesie ... nie masz prawa porownywac naszych kaczynskich do dyktatorów ze wzgledy na pamiec o ofiarach owych dyktator ... zastanow sie na przyszlosc ...
A wracjac do tematu jesli bedziesz cos wiedziala o powiazaniu Idiego Amina z Polska to daj jakos znac :]
POPRAWIONA WERSJA ------->>> rzeczywiscie masz racje .. order tez ten widac bardzo dokladnie jak filmowy Idi Amin idzie do Nicolasa aby go skazac na powieszenie prawda ?
IGOR - mam do ciebie ogromna prosbe zeby nie wypislam glupstw i kretynozmow .. nawet NIE masz pojecia czym jest dyktatura jakie krawe skutki ze soba niesie ... nie masz prawa porownywac naszych kaczynskich do dyktatorów ze wzgledy na pamiec o ofiarach owych dyktator ... zastanow sie na przyszlosc ...