PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842133}

Ostatni pojedynek

The Last Duel
2021
7,1 34 tys. ocen
7,1 10 1 33714
7,0 69 krytyków
Ostatni pojedynek
powrót do forum filmu Ostatni pojedynek

Zaskakująco dobry film, zaskakująco bo to film Ridleya Scotta i dlatego że reżyser - facet tak dobrze oddał emocje kobiety. Jedyny minus to dwukrotne pokazanie sceny gwałtu. Ja rozumiem, że to miało być pokazane z różnych punktów widzenia, ale zobaczenie tego dwa razy to było już jak dla mnie zza dużo, aż się skuliłam w fotelu kinowym. Ogólnie ważny temat, ciekawie pokazany, bardzo realistyczny film. Polecam!

ocenił(a) film na 8
dariap24

Akurat za pierwszym razem nie było gwałtu.Marguerite jakoś szczególnie się nie opierała.Tak to widział Le Gris.

ocenił(a) film na 6
keirametz

Czyli jednak jak babka za bardzo się nie opiera to nie ma gwałtu?

XD

ocenił(a) film na 9
keirametz

Według Le Grisa to ona chyba go kusiła. Zdjęcie butów przed schodami, ucieczka wokół stołu itd. Raczej nie ma tu mowy o gwałcie.

ocenił(a) film na 8
marcinfw

Według Le Grisa, ona go kusiła- to fakt. Ale w rzeczywistości ona naprawdę nie chciała, a on jej odmów nie uznawał i wziął ją siłą. Jak najbardziej był to gwałt.

keirametz

To chyba typowo męska perspektywa, ona mówiła NIE i się opierała, a że niektórzy faceci słysząc "nie" myślą że to "tak", to już ich problem. Ja tam wyraźnie widziałam gwałt.

ocenił(a) film na 7
dariap24

No o to właśnie chodziło, że za pierwszym razem przedstawiona była męska, wypaczona perspektywa. Mniej kulenia się w fotelu, a więcej uważnego oglądania polecam.

ocenił(a) film na 3
Hnyszard

A ty skąd wiesz, która perspektywa była wypaczona? Stałeś tam za szafą?