PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842133}

Ostatni pojedynek

The Last Duel
2021
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32586
7,0 61 krytyków
Ostatni pojedynek
powrót do forum filmu Ostatni pojedynek

Ucieszyłem się, kiedy zobaczyłem trailer. Niestety, zobaczyłem potem kto jest reżyserem. I "o ja pier...lę!". Zapewne kolejne schematyczna opowiastka o dobrych bez skazy i złych do szpiku kości...

Papa_Ratzi

Jak to jest oceniać film po trailerze? A jeszcze lepiej: jak to jest oceniać film po reżyserze, szczególnie jak się widziało trailer, który się podobał?:)

Papa_Ratzi

Może się tak wydawać, jednak obiecuję Ci, że to wrażenie szybko mija. Jeśli spodziewasz się, że któreś z bohaterów będzie bez skazy niczym Maximus z Gladiatora, to czeka cię spore rozczarowanie.

ocenił(a) film na 6
Raven_86

No jak, przecież główna postać kobieca jest niewinna jak niemowlę. A wszyscy wkoło ją gwałcą, gnębią i depczą jej dobre serduszko.

taksidrajwer

Jest również wyrachowana i ma poczucie wyższości nad mężem, który nawet podpisać się nie potrafi.

ocenił(a) film na 6
Raven_86

A gdzie tam. Jest wierna, sprawiedliwa, miłosierna i oddana a on jej nawet w wyrku dogodzić nie potrafi.

taksidrajwer

Jest wobec niego publicznie lojalna, jednak w scenach, gdy zarządzała majątkiem, gdy on był w Szkocji widać jak podważa jego decyzje. Widać również jej niezadowolenie z tego, że nawet zebrać należnej mu daniny nie potrafi. Mocno też widać jej rozczarowanie nim w końcowej scenie, gdy wracają do domu.

Papa_Ratzi

Taa..Schematyczny Scott serwuje opowiastki dla obytej-kulturalnie, wymagającej gawiedzi. I potem taki człek z nikąd przydziela sam sobie mandat na krytykowanie mistrza. To zaistniałeś- jak wypuszczony w miejscu publicznym bąk.

ocenił(a) film na 7
Papa_Ratzi

tak bardzo się pomylić

ocenił(a) film na 7
Papa_Ratzi

Jak dziś się czujesz, kiedy już wiesz jak bardzo się pomyliłeś?

Papa_Ratzi

Ale przecież oglądanie to nie przymus. Zawsze możesz iść na "Zenka".

ocenił(a) film na 9
Papa_Ratzi

To się zdziwisz, tutaj nie jest wcale jednoznacznie, Scott pięknie zaskakuje.