Film podobał mi się bardzo, po jego obejrzeniu pokochałam baśnie, fantasy itd. Obejrzałabym jeszcze coś w tym rodzaju, ale nie mam pomysłu co by to miało być. Trochę się boję sięgać po drugą część bo podobno fatalnie zrobiona. Znacie coś co by się nadawało?
Owszem... Od drugiej części lepiej trzymać się z daleka. Wymiękłem całkowicie po jakichś 10 minutach.
Gdybyś chciała coś poczytać, to polecam cykl "Smok jego królewskiej mości" Naomi Novik. Wprawdzie opisuje świat rzeczywisty(no, może poza tymi wszystkimi smokami... ;), ale moim zdaniem jest naprawdę dobrze pisany. Natomiast co do filmu... Szczerze mówiąc nie mam pojęci co mogłoby się równać z "Ostatnim smokiem".
A teraz taki mały offtop: nie wiem, czy miało z tym jakiś związek obejrzenie przed chwilą "Ostatniego smoka", ale chmury u mnie za oknem układają się właśnie w ogromnego, zajmującego niemal 1/4 całego nieba, smoka :)
hehe to chyba tylko swiadczy o tym ze film podzialal na Twoja wyobraznie.mi sie pewnie bedzie draco dzis w nocy snil.film swietny,naprawde:)