Ostatni smok

DragonHeart
1996
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44490
6,1 12 krytyków
Ostatni smok
powrót do forum filmu Ostatni smok

Fajny błąd

ocenił(a) film na 4

Zabawna jest scena jak ten rycerz jedzie konno po jakiejś łące a tan smok sobie dookoła niego lata i nie robi żadnego wiatru tymi swoimi skrzydłami:).
Film generalnie kiepski.

ocenił(a) film na 9
Stilnes

Ło mamuniu, czep się jeszcze tramwaju, a potem tego, że koń Bowenowi zwyczajnie nie spier**lił, skoro smok był tak blisko niego.

"Film generalnie kiepski"

Takie "opinie" są generalnie debilne.

ocenił(a) film na 4
Der_SpeeDer

No faktycznie. Przecież ten koń powinien zawału dostać!
Kolejny element świadczący o tym że film jest generalnie kiepski:)

ocenił(a) film na 9
Stilnes

Jak ch*j.

A fakt, że Batman z Rachel się nie połamali po upadku z wieżowca to, po fakcie, iż Batmanowi się peleryna nie wkręciła w tylne koło Batpoda, jeden z elementów, świadczących o tym, że The Dark Knight jest gównem.

ocenił(a) film na 8
Der_SpeeDer

Stilnes generalnie kiepski to jesteś ty i tyle ci powiem ze się h*j znasz :)

ocenił(a) film na 8
Stilnes

yyy... koń miał zawału dostać - ten koń który był specjalnie wyszkolony do pogoni za smokami :)
-------------------------------
ludzie.... dajcie se już spokój... to był 1996 rok - czego wy chcecie :P

Stilnes

właśnie też miałam napisać ,że mroczny rycerz to gówno :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
japieprze

No cóż, typowy popis "inteligencji" antyfana TDK - za głupi, żeby wychwycić ironię.

ocenił(a) film na 6
Stilnes

,,Nie jestem w stanie zrozumieć jak ktoś, komu dany film się nie podobał, może poświęcać swój czas na pisanie bzdur na jego forum.
Jaki jest w tym sens? Czy tacy ludzie czerpią z tego jakąś satysfakcję?"
Chciałeś się w końcu przekonać jak to jest?

A film dobry, fajne fantasy, ciężko się spodziewać czegoś wielkiego, chociaż nawet przez chwilę się nie nudziłem.

ocenił(a) film na 9
Stilnes

A nie przesadzaj, fajna baja - jak na swoje czasy, to było coś. No i fajna scena na końcu, może trochę groteskowa, ale nawet wzrusza.

ocenił(a) film na 9
NommaD79

Jak gnojkiem byłem to się przy końcówce poryczałem :]
Film generalnie genialny i tyle.

Stilnes

Oj tam czepiasz się. Fajny, przyjemny film.

ocenił(a) film na 8
kenexgro

tak? a jak go oceniasz? :]

ocenił(a) film na 7
plantum

Film jest genialny i piekny bo generalnie to jest bajka.

ocenił(a) film na 10
Stilnes

Nie robił wiatru skrzydłami, bo latał w trybie stealth. Generalnie technikę niewykrywalnego lotu opracowły właśnie smoki. Bez tego dosyć trudno byłoby im wykradać dziewice i owce, w szczególności, że maskowanie w trybie ataku miały co najmniej kiepski. Dopiero w trybie spoczynku były całkowiecie niewykrywalne : )
Wykrywanie dziewic to też ciekawa technika. Wewnątrz nosa smoki posiadały specjalny gruczoł wykrywający czy dziewczyna była nietknięta. : )

ocenił(a) film na 10
zonk_2

Prawda jest taka, że to właśnie dla tego gruczołu zabijano smoki. Pomimo długich badań prowadzonych przez alchemików i całkowitego wytępienia smoków, ludziom nie udało się posiąść umiejętności wykrywania dziewic na odległość : )

ocenił(a) film na 8
zonk_2

hihi :D

ocenił(a) film na 9
zonk_2

Aha....:)
W końcu ktoś popisał się humorem. Jak na film sprzed 15-u lat jest naprawdę wciągający. A drobne niedociągnięcia można wybaczyć.

ocenił(a) film na 8
Stilnes

Film generalnie bardzo fajny. Smok nawet z aparycji przypominał Connery'ego. ;) A Dina Meyer słodka jak miód.

ocenił(a) film na 7
sab1970

Taka "bajeczka" często naiwna ;]