Ostatni smok

DragonHeart
1996
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44490
6,1 12 krytyków
Ostatni smok
powrót do forum filmu Ostatni smok

książka

ocenił(a) film na 8

czy można gdzieś ściągnąć, albo raczej czy ktoś posiada na kompie, książkę co została
napisana na podst filmu?? będę wdzięczna za odpowiedź :)

ocenił(a) film na 8
Kakasso

Ja mam tę książkę ale niestety nie w wersji elektronicznej tylko normalnej... I naprawdę nie wiem gdzie można by ją teraz dostać.. Popytaj na targach książek itp. Ja właśnie w taki sposób ją kupiłam i to kilka lat temu, jeszcze zanim obejrzałam film. Książka mimo iż na podstawie filmu to jednak jest bardziej klimatyczna, bardziej tragiczna i poważniejsza. Szczerze mówiąc dużo bardziej mi się podobała niż sam film, choć ten także uwielbiam.

ocenił(a) film na 10
thakisis

A kto jest autorem tej książki ?? Słyszałam oprócz Twojej jeszcze jedną opinię, że książka jest o wiele lepsza i bardziej szczegółowa niż film.

ocenił(a) film na 8
Kacorek89

Charles Edward Pogue. Z tego co pamiętam to była pisana na podstawie scenariusza i chyba ktoś jeszcze brał w tym udział. Nie mam jej przy sobie, dopiero jak pojadę w rodzinne strony to sprawdzę dokładniej;)

ocenił(a) film na 10
thakisis

Byłabym wdzięczna jeśli dasz znać jak już sprawdzisz :)

ocenił(a) film na 8
Kacorek89

"Na podstawie scenariusza filmowego Charlesa Edwarda Pogue'a wg pomysłu Patricka Reada Johnsona i Charlesa Edwarda Pogue'a napisała Adriana Gabriel".