Ostatni smok

DragonHeart
1996
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44490
6,1 12 krytyków
Ostatni smok
powrót do forum filmu Ostatni smok

To najpiekniejszy film jaki widzialam, wychowalam sie na nim, ogladalam go co najmiej 200 razy i za kazdym razem placze, gdy widze ten film. A tak apropo to uwielbiam Saena Connerego i mowiac szczerze nie wyobrazam sobie by Draco mial inny glos. Kazdy kto twierdzi, ze tan film to kicha nie zna sie kinie. Nie bede was nawracac, to zadanie dla waszych rodzicow, ale jesli sie nie zmienicie to zabijecie dusze kina. Przepraszam, ze zabralam cenny czas, wracajcie do Matrixa, Spidermana, czy innych komercyjnych (odnoszacych sukces) superprodukcji, a mnie dusze kina zastawcie z moimi skromnymi marzeniami.

Dragon_Soldier

Zgadzam się z Tobą, ten film jest THE BEST

ocenił(a) film na 8
kas_666

Zgadzam się po tysiąckroć - jeden z moich ulubionych filmów. Oglądam go za każdym razem jak leci (moja rodzinka sie denerwuje : "przecież już to widziałaś 100 razy!!!") :D Pozdrawiam fanów takich filmów.

Dragon_Soldier

Na szczescie to nie odnosi sie do wszystkich :):) Kocham ten film ;* Jest piekny i zabawny pod kazdym wzgledem !!!!!!!!!!

Dragon_Soldier

Wow! Aż się zaczęłąm obawiać, ze lubię spidermana... No ale na całe szczęście nienawidzę tego filmu :) A Ostatni smok jest piękny. Kiedy po raz pierwszy obejżałam ten film poryczałam się. Kiedy leciał następnym razem w telewizji, zebrałam koleżanki i obejżałyśmy go razem i wszystkie płakałyśmy. Kolejnym razem cała moja rodzina obejżała ten film i wszyscy jeden w drugiego ryczeli jak bobry! To świetny film! A i nikt inny nie mógłby podkładać głosu za Draco niż Sean Connery! Zgadzam się w 100%!

ocenił(a) film na 8
Tir_na_nOg

Jak można porównać Spider-Mana do Ostatniego Smoka ?

Ostatni Smok jest cudowny... kocham ten film ;] Pamiętam jak czekałem na niego żeby sie ukazał w wypożyczalniach...VHS'a miałem zarezerwowanego już miesiąc przed ;] gdy się w końcu ukazał, oglądnąłem go chyba z 5 razy pod rząd jednego dnia i ze 3 razy następnego. Sam smok powalił mnie na kolana, tak pięknego stwora nie było w żadnym filmie i jeszcze ten głos z mocnym szkockim akcentem Sean'a Connerye'go, no poprostu rewelacja, rewelacja...

ocenił(a) film na 10
Dragon_Soldier

Także zgadzam się z autorem tematu. Ten film jest po prostu piękny, mogłabym go ogladać codziennie i taki tak by mi się nie znudził. Zawsze jak go oglądam to mam przy sobie zapasy husteczek bo płacze na końcówce gorzej niż na "Titaniku";P i do tego ta świetna muzyka... muszę sobie ściągnąć soundtrack jeśli jest w necie;)
Pozdawiam wszystkich fanów filmu:*

użytkownik usunięty
Raveena

Zgadzam się z każdym słowem.

ocenił(a) film na 10

Robiliśmy z bratem wycieczki do wypożyczalni wideo CODZIENNIE przez kawał wakacji a potem roku szkolnego... Ach, to były czasy!Kiedy pierwszy raz puścili go na Polsacie wpadliśmy w euforię! nie ma to jak obejrzeć go po raz kolejny... I kolejny... Nie płaczę na filmach, serio, a na tym zawsze coś kręci mi się w oku pod koniec. Chociaż znam kwestie na pamięć. :)

ocenił(a) film na 8
Scaraman

obejrzyj zielona mile [kr kr kr kr kr kr]

ocenił(a) film na 8
Dragon_Soldier

Akurat pierwszego matrixa lubię...,ale czy to oznacza że zabjam dusze kina, nie...bo Ostatniego Smoka bardzo lubię. I wiele innych filmów tez;)

ocenił(a) film na 10
Dragon_Soldier

Ehh ten film jest cudowny, oglądałem go juz tyle razy w swoim życiu, a za każdym razem przyciąga mnie jak magnes. Pomimo tego, że mam juz te 20 lat na karku bardzo chętnie do niego powracam. Jeden z niewielu filmów tego gatunku, który ma klasę i zupełnie się nie starzeje.

ocenił(a) film na 9
Dragon_Soldier

popieram! jedna z najpiękniejszych baśni, jaką kiedykolwiek oglądałam. po prostu przepiękna epicka opowieść o zaufaniu i przyjaźni. ponadto wprost wspaniała ścieżka dźwiękowa autorstwa pana Randy'ego Edelmana.

Dragon_Soldier

Zgadzam się z Tobą!
Film jest przepiękny :)

Dragon_Soldier

ale ta scena finałowa ... gwiazdy i ... ta muzyka ... piękne!

ocenił(a) film na 10
Dragon_Soldier

właśnie właśnie właśnie!!!!!! strasznie się zgadzam!!!!!!!!!!!!:)))))