Ostatnia piosenka

The Last Song
2010
7,1 105 tys. ocen
7,1 10 1 104953
4,9 9 krytyków
Ostatnia piosenka
powrót do forum filmu Ostatnia piosenka

7

ocenił(a) film na 7

Film na podstawie książki, a ona rzeczywiście lepsza. Jak ktoś lubi melodramaty, typu Szkoła uczuć, to ekranizacja zapewne mu się spodoba. Co mnie w nim denerwuje? A to, że Majli srajli wygląda w nie jak najgorszy syf z Bombaju. Nawet na tym pieprzonym weselu nie wyglądała jak człowiek. A co mi się podobało? Liam.

ocenił(a) film na 8
hipohondryczna

Może trochę kultury... poprawnie imię i nazwisko jest Ci ciężko napisać? :P Jeśli tak faktycznie wygląda to pokaz mi swoje zdjęcie bo może chcesz się dowartościować pisząc takie obelgi w jej stronę ;/

ocenił(a) film na 7
hipohondryczna

Filmu nie oglądałam.Ale książkę czytałam i jest wyśmienita.Polecam ją każdemu kto jeszcze nie czytał.

ocenił(a) film na 5
lucyna63

Prawda. Książka fantastyczna. Film kiepski, głównie przez obsade.

ocenił(a) film na 6
hipohondryczna

na weselu wyglądała rewelacyjnie :P może spójrz się w lustro? :) pozdro

ocenił(a) film na 7
renata_

Jasne ludzie, rzuciliście się na mnie, jakbym nie wiadomo co zrobiła. Moja własna opinia i nic Wam do tego. Proszę bardzo, możecie mówić, że wyglądała superaekstrabosko, ale po co ta część komentarza co do mojego wyglądu? Nie ogarniam.

ocenił(a) film na 7
hipohondryczna

Ja tylko wypowiedziałam się na temat książki.A o twoim wyglądzie nic nie wspomniałam.

ocenił(a) film na 7
lucyna63

Chyba logiczne, że komentarz nie odnosił się do Ciebie, skoro akurat Ty nic na ten temat nie wspomniałaś. Ale wypowiadają się tu także zagorzali fani Miley, którzy widocznie mają jakieś problemy :)

ocenił(a) film na 7
hipohondryczna

No wiesz chciałam się tylko upewnić na wszelki wypadek.

ocenił(a) film na 6
hipohondryczna

dziewczyno nie jestem żadną fanką Miley- nie ten wiek, nie te lata, i szczerze mówiąc to dopiero po obejrzeniu tego filmu się dowiedziałam że ta cała Miley to idolka dzieciaków Hannah Montana. Urodę ma dość oryginalną , nie wiem czy ładna czy nie , ciężko ocenić ale na weselu wyglądała naprawdę fajnie. A co do problemów to chyba Ty jakieś masz ze swoją osobą pisząc że wyglądała jak syf z Bombaju.... bez komentarza :P

renata_

Myślę, że Miley Cyrus długo nie pozbędzie się łatki disney'owskiej gwiazdki i na prawdę będzie musiała się postarać, żeby ludzie w końcu docenili ją jako aktorkę. A jest nadzieja, bo wydaje mi się, że np. Efronowi się to udało.

ocenił(a) film na 8
Alutka77

No racja i także mam taką nadzieję bo może zdziałać więcej w swoim życiu w przeciwieństwie do Justina Biebera, który myślę jest chwilową gwiazdeczką która po niewielkim czasie wygaśnie, choć ten ma o tyle szczęście, że nie grał w takim serialu jak HM. W CSI pokazał klasę jak ładnie się ginie ale ekhemm... przepraszam poniosło mnie tak czy inaczej zgadzam się z Tobą :)

ocenił(a) film na 7
renata_

Ludzie dajcie już tej dziewczynie odsapnąć a nie ciosać kołki na niej.
Chyba każdy ma prawo do własnej opinii.

ocenił(a) film na 8
renata_

Wiek i lata nie mają tutaj większego znaczenia, może i ma więcej fanów po stronie nastolatek ale na pewno też tych starszych. Bez przesady z dzieciakami HM bo już dłuższego czasu nie jest związana z tym serialem i Disney'em i wyzbyła się takiego właśnie wizerunku tylko, że polakom jest to bardzo ciężko przyjąć do wiadomości niestety :P

ocenił(a) film na 6
parradox12

Nie mam pojęcie co ona teraz robi i z czym jest związana i w ogóle nie mam o niej zielonego pojęcia i jako taka neutralna osoba jakich jest zapewne wiele kojarzę jedynie postać Hannah Montana więc mówienie, że pozbyła się tego wizerunku tylko dlatego że już zrezygnowała z tej roli jest chyba trochę na wyrost nie uważasz? Nic nie dzieje się od razu. Spójrzcie na jej filmografię.. chyba mówi sama za siebie, że aktorka raczej z niej marna. Często takie "gwiazdki" biorą się także za śpiew i chyba chcą stworzyć sobie jakieś wyjście awaryjne wiedząc, że nie są w czymś dobre.. takie samo zdanie mam o Hilary Duff- kiepska aktorka i oczywiście "wokalistka" promująca swoje piosenki w filmach. Wiek nie ma znaczenia? Chyba raczej ma bo jako 13-latka ją lubiłam a teraz mając +10 lat i masę filmów na karku jakoś nie wyobrażam sobie żeby była moją top aktorką... oglądając innych mistrzów na ekranie. Film moim zdaniem jest dobry ale z innymi aktorami byłby zdecydowanie lepszy.

Tyle ode mnie, ale oczywiście szanuję Twoje zdanie. Pozdro

ocenił(a) film na 8
renata_

To już ich problem, ze kojarzą ją tylko pod postacią HM no i jak powiedziałem, że głównie polakom jest ciężko się wyzbyć tego wizerunku a ponoć inne kraje nie mają już z tym większych problemów. Może i masz rację z tym planem "awaryjnym" ale jednak jeśli ma się talent to się go wykorzystuje a nie tylko robi plany awaryjne ;D Ja rozumiem, że Miley nie musi być TOP aktorką dla Ciebie czy innych tylko mówię, żeby była bardziej brana na poważnie a nie tylko poprzez pryzmat Hannah Monata :) Przy okazji dość ciekawe, bo z moich wyliczeń wynika, że masz już 23 lata (13 a napisałaś +10 czyli wynik jest równy 23) a jak lubiłaś ją gdy miałaś 13 lat a Miley ma teraz prawie 19 to interesowałaś się nią gdy miała 6 lat? Więc wychodzi na to, ze Cyrus powinna mieć teraz 24 lata (biorąc pod uwagę, gdy lubiłaś ją od samego początku gdy zaczęła się jej "kariera" jako HM od 2006 roku) Ale dobra ;D

ocenił(a) film na 6
parradox12

akurat w tym przypadku pisałam o Hilary Duff z tego względu że bardzo mi ją przypomina pod względem tego grania w filmach i śpiewania :P zresztą nieważne ;P

ocenił(a) film na 8
renata_

Ups, więc sorry mój błąd :)

hipohondryczna

Zgadzam się, przy książce naprawdę można się wzruszyć, a film to upokorzenie twórczości Nicholasa Sparksa. Nie jest jednak zły, i zasługuje na miano co najwyżej Niezły (6).

ocenił(a) film na 8
niesp0dziewanka

O Boże, ja przy tej książce zanosiłam się płaczem i szlochałam! To było piękne. Weszłam tu teraz, żeby przeczytać opinie na temat filmu, bo po tym jak zachwyciła mnie książka boję się oglądać tego filmu, żeby się nie załamać. No i teraz sama nie wiem, bo z tego co widzę - standardowo - stos pocisków na Miley, bo grała w disney-owskich filmach, a na temat samego filmu mało co. Bo Miley grała kiedyś Montanę... No ludzie!

ocenił(a) film na 5
Sproquette

Film nie jest zły, jest niezły. Pozmieniano niektóre fakty, pominięto parę fajnych momentów, szkoda. Jednak można się wzruszyć, co prawda nie tak jak przy książce (przyznaję, płakałam jak bóbr) ale to też zawsze coś. Polecam, chociaż radzę nie spodziewać się jakiejś wyszukanej gry aktorskiej i nie wiadomo jak wielkiego arcydzieła.

ocenił(a) film na 8
kaimanaaa

Film raczej zrobiony pod nastolatki, coś a'la produkcje z Hilary Duff, ale nieco lepszy. Podobno też można się wzruszyć, moja koleżanka płakała na tym filmie.
Parę faktów było zmienionych, zapewne dla ułatwienia, nie mogli pomieścić wszystkiego z książki w półtoragodzinnym filmie. A szkoda. ; )

Sproquette

Ja nie mam nic do Miley, ale chodziło mi o to, że wykazała się nieudacznicwtem, bo żeby wypromowac film musiała się związać z filmowym Willem i przez to się wzburzyłam.

hipohondryczna

Glupi film i tak samo glupie wypowiedzi na temat tego filmu, manekiny by lepiej zagraly strasznie sztuczna gra, a paradox12 nie sluchajcie go nawet to typ ludzi ktorzy wyzej ocenieja takie badziewia jak ostatnia piosenka od filmu Pasja

ocenił(a) film na 8
noobeksaibotek

Posłuchaj dałem temu filmowi taka ocenę z uwagi na to, ze darzę sympatią Miley Cyrus a co jak co Pasja to dobry film choć nie specjalnie rewelacyjny, bo tego typu gatunki mnie mało interesują. No ok tak więc zapraszam do jakiegoś studia filmowo-nagraniowego zobaczymy czy z twoimi kwalifikacjami zdołasz zagrać dużo lepiej :)

parradox12

Nie musze wcale umiec grac by moc komentowac gre innych zrozum ze jezeli zgadzaja sie zagrac w filmie to musze tez byc zgodzeni na krytyke ale ludzie twojego pokroju tego nie zrozumieja

ocenił(a) film na 8
noobeksaibotek

" ale ludzie twojego pokroju tego nie zrozumieją" - Co chciałeś przez to powiedzieć? Ja rozumiem, że każdy ma prawo się wypowiedzieć na ten temat i wyrazić własne zdanie ale Ty specjalnie się odniosłeś do mnie w tej wypowiedzi wiec musiałem dodać swoje 3 gorsze :)