Powiem wam szczerze że lubię piosenki Miley Cyrus a sama Hannah Montana: Movie dosyć mi się podobała tak samo jest ze Szkołą Uczuć autorstwa Nicholas Sparks.
Niestety Ostatnia Piosenka to już inna bajka.
Ale zacznę od plusów filmu bo jakieś są :
+ przede wszystkim piosenki Miley Cyrus a zwłaszcza When I Look At You , poza tym naprawdę ładne zdjęcia i to chyba na tyle ;
- teraz niestety wady : a przede wszystkim bardzo słaba gra aktorska , wiele się mówił o tym iż Miley jest wschodzącą gwiazdą ale chyba niepotrzebnie rezygnowała z serialu ( przez cały film nie mogłem znieść tego jej akcentu ), nie lepiej wypada Liam Hemsworth jest sztywny jakby miał kij w d..pie ,reszta aktorów to porażka ;
- także sam scenariusz na film jest nieciekawy , co powoduje że Last Song jest po prostu filmem nudnym przez duże N , miało być wzruszająco i dramatycznie a wyszła melancholijna papka tylko dla najmłodszych i najbardziej wytrwałych ;
- kolejna wada to pan Sparks i scenarzyści którzy myślą że jak zrobią film o końcowym umieraniu to zawsze im wyjdzie otóż tak nie jest panowie i czas to zmienić bo już panowie nudzicie ;
- wątek miłosny , jaki wątek miłosny , przynajmniej się nie zachowuje jak Bella ze Zmierzch ( jak dziecko " zmień mnie , zmień mnie ... " ) ale i tak to wyszło kiepsko ;
- a na końcu i tak zagrała , jakby nie było wiadomo;
- już lepiej obejrzeć landrynkowe Siódme Niebo albo jeszcze raz Szkołę Uczuć niż drugi raz męczyć się z tym , to nie Szkoła i daleko jej do niej ;
- to nie jest film o umieraniu i pogodzeniu się ze śmiercią ani też romans to hybryda tych gatunków i idziecie na własną odpowiedzialność.
Moja ocena w skali od 1 do 6 3,3
Mam nadzieję że to nie przekreśli "kariery" Miley choćby tej muzycznej.
Jakiś tam dorobek w jej karierze jest a i tak to lepsze niż inne filmy z aktorkami z Disney Channal.
Miley powinna zająć muzyką bo to jej lepiej wychodzi...
Nie widziałam jeszcze w filmu... pewnie z ciekawości do kina się wybiore, mimo iż nie lubię romansideł :)
A dlaczego masz duże zęby? xD
Głupie pytanie i tyle...
Ma typowy amerykański akcent,który może niektórych denerwować.
Dlaczego nie podobał mi się jej akcent.
No cóż sami się przekonacie.
Miley w Last Song mówi z akcentem typowym dla południowych ranczerów którzy najedli się tytoniu i usta im się skleiły. Teraz niewyraźnie mówią i nikt ich nie może zrozumieć.
Powiem szczerze że obejrzałem wszystkie trzy serie Hannah Montana i tam mnie tak nie raził jej akcent ale po pół godziny filmu nie mogłem już jej znieść.
Mówię wam to gorsze niż polski dubbing do filmów.