Ostatnia piosenka

The Last Song
2010
7,1 105 tys. ocen
7,1 10 1 104955
4,9 9 krytyków
Ostatnia piosenka
powrót do forum filmu Ostatnia piosenka

Powiem wam szczerze że lubię piosenki Miley Cyrus a sama Hannah Montana: Movie dosyć mi się podobała tak samo jest ze Szkołą Uczuć autorstwa Nicholas Sparks.
Niestety Ostatnia Piosenka to już inna bajka.

Ale zacznę od plusów filmu bo jakieś są :

+ przede wszystkim piosenki Miley Cyrus a zwłaszcza When I Look At You , poza tym naprawdę ładne zdjęcia i to chyba na tyle ;

- teraz niestety wady : a przede wszystkim bardzo słaba gra aktorska , wiele się mówił o tym iż Miley jest wschodzącą gwiazdą ale chyba niepotrzebnie rezygnowała z serialu ( przez cały film nie mogłem znieść tego jej akcentu ), nie lepiej wypada Liam Hemsworth jest sztywny jakby miał kij w d..pie ,reszta aktorów to porażka ;

- także sam scenariusz na film jest nieciekawy , co powoduje że Last Song jest po prostu filmem nudnym przez duże N , miało być wzruszająco i dramatycznie a wyszła melancholijna papka tylko dla najmłodszych i najbardziej wytrwałych ;

- kolejna wada to pan Sparks i scenarzyści którzy myślą że jak zrobią film o końcowym umieraniu to zawsze im wyjdzie otóż tak nie jest panowie i czas to zmienić bo już panowie nudzicie ;

- wątek miłosny , jaki wątek miłosny , przynajmniej się nie zachowuje jak Bella ze Zmierzch ( jak dziecko " zmień mnie , zmień mnie ... " ) ale i tak to wyszło kiepsko ;

- a na końcu i tak zagrała , jakby nie było wiadomo;

- już lepiej obejrzeć landrynkowe Siódme Niebo albo jeszcze raz Szkołę Uczuć niż drugi raz męczyć się z tym , to nie Szkoła i daleko jej do niej ;

- to nie jest film o umieraniu i pogodzeniu się ze śmiercią ani też romans to hybryda tych gatunków i idziecie na własną odpowiedzialność.

Moja ocena w skali od 1 do 6 3,3

Mam nadzieję że to nie przekreśli "kariery" Miley choćby tej muzycznej.
Jakiś tam dorobek w jej karierze jest a i tak to lepsze niż inne filmy z aktorkami z Disney Channal.

ocenił(a) film na 7
patryks83

Jestem tylko ciekawa, czy oglądałes ten film ;) .

nicolah

Miley powinna zająć muzyką bo to jej lepiej wychodzi...
Nie widziałam jeszcze w filmu... pewnie z ciekawości do kina się wybiore, mimo iż nie lubię romansideł :)

ocenił(a) film na 10
patryks83

Proszę bardzo jeśli chcecie pytajcie a odpowiem.

patryks83

A dlaczego nie podobał ci się jej akcent?

ocenił(a) film na 8
Miley_16

A dlaczego masz duże zęby? xD
Głupie pytanie i tyle...
Ma typowy amerykański akcent,który może niektórych denerwować.

ocenił(a) film na 10
Miley_16

Dlaczego nie podobał mi się jej akcent.
No cóż sami się przekonacie.
Miley w Last Song mówi z akcentem typowym dla południowych ranczerów którzy najedli się tytoniu i usta im się skleiły. Teraz niewyraźnie mówią i nikt ich nie może zrozumieć.
Powiem szczerze że obejrzałem wszystkie trzy serie Hannah Montana i tam mnie tak nie raził jej akcent ale po pół godziny filmu nie mogłem już jej znieść.
Mówię wam to gorsze niż polski dubbing do filmów.

ocenił(a) film na 10
patryks83

To trzeba było wyłączyć dźwięk, i wgrać sobie jakieś napisy, nie wiem. Mnie tam jej akcent się podoba.