Książki Sparksa zwykle czytam z zadowoleniem, czasem - z zachwytem. Dotychczas spodobały mi się dwie ekranizacje - "Pamiętnik" oraz "Szkoła uczuć". Mam przeczucie, iż ten film nie dołączy jako trzeci udany - oczywiście, głównie przez osobę Miley Cyrus - mam więc pytanie, jako że przyjaciółka chce mnie na to 'dzieło' namówić - czy ktokolwiek widział ten film i widzi jakiekolwiek zwiastuny optymizmu co do całości lub też 'gry' aktorskiej panny Cyrus? Nie krępujcie się, mówicie jak najbardziej szczerze ;D
/sorry, że się wtrącam - niby pytałaś antyfanów Miley Cyrus, a ja jestem fanem (choć może to zadużo powiedziane) i filmu nie widziałem, jeszcze - ale chcę Ci coś powiedzieć_
/popełniasz błąd pytając się o zdanie innych i to może ci "zniszczyć film" i to w obie strony_ /jeśli ktoś ci powie, że film jest super - będziesz miała nadzieję, że zobaczysz coś fajnego, ale gdy film zobaczysz - zawiedziesz się i będziesz żałować, że go zobaczyłaś, a jak ktoś ci powie, że film jest kiepski, nie zobaczysz go - ale kiedyś, przy okazji gdy film zobaczysz, stwierdzisz, że był super!_ i będziesz żałować, że go nie zobaczyłaś wcześniej, w kinie itp._
/więc, nie słuchaj nikogo, nie czytaj recenzji - tylko idź za głosem własnego serca_ /jeśli coś cię zainteresowało w tym filmem - a tym czymś z pewnością w twoim przypadku jest Nicholas Sparks - zobacz film, w kinie - jeśli to możliwe_ /jeśli film ci się nie spodoba stracisz jedynie ok. 18 zł (na kino, no chyba, że ściągasz;)) i ok 2h, i nie będziesz miała do nikogo pretensji a gdy film ci się spodoba możesz zyskać niesamowite chwile, wspomnienia i film, który będzie w przyszłości umilał ci czas. /w każdym wypadku, będziesz miała >własne< zdanie na temat filmu i nikt ci nie wmówi, że jest taki czy owaki.
/jeśli masz wątpliwości co do tego film - zaryzykuj, albo porozmawiaj szczerze z przyjaciółką, że raczej nie chcesz tego filmu zobaczyć bo nie przepadasz za Miley Cyrus_ jeśli ta przyjaciółka jest prawdziwą przyjaciółką, zrozumie.
/pozdrawiam:*_
Książkę czytałam, i uważam, że jest wspaniała. Nawet nie wiem czy nie oceniam jej najlepiej ze wszystkich książek Sparksa. A co do filmu, nie widziałam go jeszcze, ale po zwiastunie wydaje mi się, że będzie fajny. A Miley mi jest obojętna, więc nie przeszkadza mi w tej roli. Hanny Montany nie lubię, ale to nie ma nic do rzeczy. Dlatego ja bym Ci poradziła iść na ten film, choćby po to, żeby mieć swoje zdanie o nim :)
Czytałam książke i oglądałam film. I powiem bardzo szczerze,że nie było aż tak źle jak myślałam. Oczywiście wiele, rzeczy jest zupelnie inne niż w książce. Gra Panny Miley nie była zła. Pasowała do Liam'a (Will'a). I dobrze odzwierciedliła postać Ronnie.
Bardzo podobała mi się gra małego chłopczyka i ojca. Gdy były ich sceny zawsze się śmiałam.
Jedna z moich ulubionych fragmentów w książce było pożegnanie Steve'a i jego synka. I w filmie było to pokazane. I to był wielki (+)
Polecam film dla osób,które przeczytały książkę. Dla innych może być on troszkę nudny.
Ps. Super soundtrack filmu! : ) piosenki dopasowane do każdego momentu!
Zastanawiam się czy obejrzeć ten film...kocham ekranizajce ksiażek Jesienna Miłość, Pamiętnik i List w butelce. No ale sorry...Hannah Montana jako "wampirzyca" ;) Ronnie?! Przecież to jej zupełne przeciwieństwo. Ja nie jestem antyfanką Cyrus. W sumie jest mi obojętna. Ale nie podoba mi się że za sprawą obsadzenia głównej roli z tej poruszającej książki robi się film który ma przyciągnąć uwagę przedewszystkim rozhisteryzowanych nastolatek. Pewnie i tak obejrze film- za bardzo kocham książke i jestem ciekawa czy Miley będzie robiła dziwne miny które przedstawia w swoim serialu ;/
Jeśli Miley chce naprawdę zostać aktorką, to nie może trzymać się stereotypu cukierkowej Hanny Montany. W każdym razie poradziła sobie całkiem nieźle, moim skromnym zdaniem. Na pewno znalazłyby się aktorki, które zagrałyby tą rolę lepiej, ale przecież została ona napisana specjalnie dla niej i powiedzmy sobie szczerze - nie była łatwa. I nie zauważyłam żadnych sitcomowych min ;D
hehe podoba mi się tytuł tego tematu: ,,[...] do antyfanów'' xDD
dobre ;)
tylko ciężko będzie otrzymać opinię na temat tego filmu od prawdziwego antyfana - no bo który by go pooglądał ?
Mnie osobiście Cyruska wkurza i nie przekonuje, filmu na pewno nie pooglądam, chyba że ktoś mnie zmusi. ;p Ale jeśli książka ci sie podobała, to zgadzam się z poprzednikami - pooglądaj film i bedziesz miała własne zdanie :)
ponoć film bardzo wzruszający, niektórzy twierdzą, że nawet lepszy od książki. ja dopiero dziś kupiłam tą książkę i zamierzam przeczytać. zapowiada się ciekawie :)>
Byłam w kinie na tym filmie :) Szczerze mówiąc, pomimo to że gra w mnim Cyrus film wszedł w mój szereg ulubionych filmów, gdzie znajduja sie takie filmy jak pamiętnik, szkoła uczuć.
Pisałam we wcześniejszym poście :) Na Islandii ;) A premiera w polsce chyba jutro jest :)
Nie będzie tego filmu w ogóle w Polsce. Dystrybutor zrezygnował z rozpowrzechniania.
Na internecie czytałam.
Aha. No to nie fajnie :/ a nie zna ktoś strony internetowej na której można oglądnąć film z polskimi napisami? :))
ja nie znam pamietnik ale pewnie jezt fajny tak samo jak the last song jesli masz link do dobrej strony gzdie mozna obejrzec i sciagnac film pamietnik to bede wdzieczna jezeli mi go podacie
ja tez uwazam ze ekranizacje filmow wg sparksa sa siwtne szkoła uczuc jest fantastyczna, a The Last song tez bedzie pewnie swietnie bo na szczescie nie jest to realizowane przez wytwornie disney'a i szczescie bo pewnei nie dalo by sie tego ogladac a na to warto isc szczerze polecam
a ja polecam książkę Sparksa ''Wybór'', bardzo fajnie się czytało i oczywiście można troche sobie popłakać :)
a szkoda, że tego filmu nie będzie w kinach, czekałam od lutego :(
ale przeczytam chociaż książkę :)