Ostatnia piosenka

The Last Song
2010
7,1 105 tys. ocen
7,1 10 1 104957
4,9 9 krytyków
Ostatnia piosenka
powrót do forum filmu Ostatnia piosenka

Pytanie

ocenił(a) film na 5

Oglądałem ten film już dawno i był taki sobie i zastanawiam się czy książka też będzie taka sobie czy o wiele fajniejsza. Dzisiaj pożyczyłem od brata żony dwie książki Sparksa "Ostatnia Piosenka" i " I Wciąż Ją Kocham"(oglądałem ten film i według mnie jest naprawdę świetny) i teraz tak się zastanawiam czy książki te obydwie będą fajniejsze niż film.
Niedawno skończyłem czytać " List w Butelce" i bardzo mi się podobała ale jak po przeczytaniu obejrzałem film, to nie był taki fajny jak książka.
Jak myślicie czy książka będzie fajniejsza ??

I proszę napiszcie jakie jeszcze fajne książki napisał Sparks, które warto przeczytać z góry dzięki.

ocenił(a) film na 7
bobas1989

am bardzo podobne odczucia. Uwielbiam"Wciąż ją kocham" ale książki niestety nie czytałam.A jeśli chodzi o "Ostatnia piosenkę" to zdecydowanie preferuje książkę:) Według mnie jest o wiele fajniejsza niż film. Bardzo mnie wzruszyła. Jedyna książka do tej pory przy której wzruszyłam się tak bardzo, że aż nie mogłam czytać bo ciągle łzy napływały mi do oczu. Jednak początkowo nie za bardzo mi się podobała ale im bardziej się wgłębiałam tym bardziej ją pokochałam:D Polecam naprawdę świetna książka.

ocenił(a) film na 8
nusiax93

no to idę czytać!

bobas1989

Książka zdecydowanie lepsza! Książkę zabrałam na wczasy (tak aby czytać w podróży) no i wyszło że czytałam ją w każdej wolnej chwili ponieważ tak mnie wciągnęła. Nie pamiętam kiedy wzruszyłam się oglądając film bądź czytając książkę (przychodzi mi to baaardzo ciężko)ale tutaj nie mogę powiedzieć, że zakręciła mi się łezka w oku, po prostu się popłakałam..... Film wiele rzeczy skraca i upraszcza więc zachęcam do przeczytania.
Dzisiaj sięgam po kolejną książkę N.Sparksa, choć nie mam na to czasu, ale jestem pod wrażeniem "Ostatniej piosenki" więc....:)