Ostatnia piosenka

The Last Song
2010
7,1 105 tys. ocen
7,1 10 1 104957
4,9 9 krytyków
Ostatnia piosenka
powrót do forum filmu Ostatnia piosenka

The New York Post: To najgorzej zagrana rola od czasów debiutu Britney Spears w filmie Dogonić marzenia. Miley Cyrus zupełnie się nie sprawdziła w dramatycznej roli.

The Village Voice: Nie mogę sobie przypomnieć tak kiepskiej sceny pocałunku, jak w tym filmie. Między aktorami nie ma za grosz chemii. Miley jest sztywna i sztuczna, a Liam wygląda, jakby był skupiony tylko na zaciskaniu warg.

The Boston Globe: Bardziej doświadczona i utalentowana aktorka z pewnością uratowałaby ten film. Miley Cyrus była kiepskim wyborem na główną bohaterkę.
Recenzje nie mają najmniejszego znaczenia, jeżeli w filmie gra taka gwiazda, jak Miley Cyrus. Jej fani i tak kupią bilety na film i na pewno będą zachwyceni. Widownia Miley nie jest zbyt wybredna i wymagająca.

ocenił(a) film na 7
Phoenix22

Szkoła Uczuć też była źle odebrała przez recenzentów, a film zyskał popularność na całym świecie ;)
Mi też się bardzo podobał.

nicolah

Ten się nie zapowiada tak jak szkoła uczuć.......
Nie tylko sami krytycy źle oceniają ten film widownia również.... Czytałam na imdb trochę komentarzy i zobaczyłam ocenę filmu i to mi starczy aby stwierdzić że film nie zapowiada się dobrze... Ale nie będę oceniać filmu przed obejrzeniem....
Obejrzę ze względu na Miley, dlatego że jej nie lubię i uważam że gra wyjątkowo sztucznie i chcę zobaczyć czy poprawi się trochę (chociaż jak już wspominałam się na to nie zapowiada)...

ocenił(a) film na 7
beeti95

Film był bardzo dobrze oceniany przez widownie.
A poza tym w ciągu 13 dni zarobił prawie 50 mln dolarów, wiec nie mów nie zapowiada sie dobrze.

nicolah

Hah A ja właśnie czytałam na imdb prawie same negatywne komentarze od widzów, że już o opiniach krytyków nie wspomnę.....

ocenił(a) film na 8
Phoenix22

Myślę ze mówicie tak tylko ze względu na to ze zagrała to disneyowska gwiazda, a tak naprawdę to nie jest taka zła aktorka. trzeba przyznać ze sa gorsze aktorki od niej.

użytkownik usunięty
PstRokatQ

Miley Cyrus jest dobrą aktorką tylko w produkcjach Disneya, na wyżyny niech się lepiej nie wznosi bo i tak szybko ją zepchną.
Z drugiej strony skoro film jest dla nastolatków i główną fabułą jest związek naszej słodkiej i niewinnej Miley z tym chłopakiem, to czemu uznali że jest to dramat? Nie lepiej od razu uznać to za film romantyczny? Jakoś mi panna Cyrus do dramatu nie pasuje.

Phoenix22

Ja po obejrzeniu zdjęć mam dość. Ale postaram się obejrzeć cały film.

ocenił(a) film na 3
Phoenix22

Oglądałam film i spodziewałam się,że będzie gorzej. Oczywiście bardzo dużo rzeczy nie zgadzało się z książką. I lekko mnie to denerowało.
Podobała mi się gra aktorska Greg'a Kinnear'a i małego Bobbiego ; ) Co do Panny Miley uważam,że jej gra na Disney Channel była beznadziejna. Irytowała mnie i nie mogłam na nią patrzeć. Jednak w "Ostaniej Piosence" zobaczyłam ją z zupełnie innej strony. Nie robiła już tych głupich min itd. Jednak nie była to rola życia. nie mogę jej zbytnio oceniać,ponieważ widziałam ja tylko w serialiku i tym filmie. Zobaczymy co będzie w przyszłości. Trzeba przyznać,że dziewczyna umie śpiewać.Może osiągnie coś w tym kierunku.
Co do muzyki. W tym filmie była świetna. Dopasowana do każdego momentu.
...
Czytałam również dużo komentarzy na youtube.com i ludzie,którzy nie lubili Miley pokochali film. Jest dużo złych recenzji lecz też bardzo dużo tych dobrych. To już zależy od gustu.