The New York Post: To najgorzej zagrana rola od czasów debiutu Britney Spears w filmie Dogonić marzenia. Miley Cyrus zupełnie się nie sprawdziła w dramatycznej roli.
The Village Voice: Nie mogę sobie przypomnieć tak kiepskiej sceny pocałunku, jak w tym filmie. Między aktorami nie ma za grosz chemii. Miley jest sztywna i sztuczna, a Liam wygląda, jakby był skupiony tylko na zaciskaniu warg.
The Boston Globe: Bardziej doświadczona i utalentowana aktorka z pewnością uratowałaby ten film. Miley Cyrus była kiepskim wyborem na główną bohaterkę.
Recenzje nie mają najmniejszego znaczenia, jeżeli w filmie gra taka gwiazda, jak Miley Cyrus. Jej fani i tak kupią bilety na film i na pewno będą zachwyceni. Widownia Miley nie jest zbyt wybredna i wymagająca.
Szkoła Uczuć też była źle odebrała przez recenzentów, a film zyskał popularność na całym świecie ;)
Mi też się bardzo podobał.
Ten się nie zapowiada tak jak szkoła uczuć.......
Nie tylko sami krytycy źle oceniają ten film widownia również.... Czytałam na imdb trochę komentarzy i zobaczyłam ocenę filmu i to mi starczy aby stwierdzić że film nie zapowiada się dobrze... Ale nie będę oceniać filmu przed obejrzeniem....
Obejrzę ze względu na Miley, dlatego że jej nie lubię i uważam że gra wyjątkowo sztucznie i chcę zobaczyć czy poprawi się trochę (chociaż jak już wspominałam się na to nie zapowiada)...
Film był bardzo dobrze oceniany przez widownie.
A poza tym w ciągu 13 dni zarobił prawie 50 mln dolarów, wiec nie mów nie zapowiada sie dobrze.
Hah A ja właśnie czytałam na imdb prawie same negatywne komentarze od widzów, że już o opiniach krytyków nie wspomnę.....
Myślę ze mówicie tak tylko ze względu na to ze zagrała to disneyowska gwiazda, a tak naprawdę to nie jest taka zła aktorka. trzeba przyznać ze sa gorsze aktorki od niej.
Miley Cyrus jest dobrą aktorką tylko w produkcjach Disneya, na wyżyny niech się lepiej nie wznosi bo i tak szybko ją zepchną.
Z drugiej strony skoro film jest dla nastolatków i główną fabułą jest związek naszej słodkiej i niewinnej Miley z tym chłopakiem, to czemu uznali że jest to dramat? Nie lepiej od razu uznać to za film romantyczny? Jakoś mi panna Cyrus do dramatu nie pasuje.
Oglądałam film i spodziewałam się,że będzie gorzej. Oczywiście bardzo dużo rzeczy nie zgadzało się z książką. I lekko mnie to denerowało.
Podobała mi się gra aktorska Greg'a Kinnear'a i małego Bobbiego ; ) Co do Panny Miley uważam,że jej gra na Disney Channel była beznadziejna. Irytowała mnie i nie mogłam na nią patrzeć. Jednak w "Ostaniej Piosence" zobaczyłam ją z zupełnie innej strony. Nie robiła już tych głupich min itd. Jednak nie była to rola życia. nie mogę jej zbytnio oceniać,ponieważ widziałam ja tylko w serialiku i tym filmie. Zobaczymy co będzie w przyszłości. Trzeba przyznać,że dziewczyna umie śpiewać.Może osiągnie coś w tym kierunku.
Co do muzyki. W tym filmie była świetna. Dopasowana do każdego momentu.
...
Czytałam również dużo komentarzy na youtube.com i ludzie,którzy nie lubili Miley pokochali film. Jest dużo złych recenzji lecz też bardzo dużo tych dobrych. To już zależy od gustu.