Jak to zwykłam robić, najpierw czytam książki a potem oglądam ich ekranizacje. Nikolas Sparks
zdecydowanie nie zaskoczył ani fabułą, ani epickimi bohaterami, ale wyzwolił we mnie niezwykłe
emocje, szczegolnie pod koniec książki, gdy choroba ojca ronnie jest już bardzo zaawansowana
i jest to głowny wątek ostatnich stron powieści. Pomijam willa, miłość itd, ponieważ to pojawia
się we wszystkich książkach adresowanych do tejże grupy wiekowej. No właśnie. Pamiętacie
"Dear John'a"? "Pamiętnik"? Czy aby te filmy/książki były tak ostentacyjnie adresowane do
młodych, zbuntowanych nastolatek? Nie wydaje mi się. Dlatego też uważam, że nie chodzi tu o
Miley czy innych aktorów (bo wielu z nich bardzo cenie), ale o to, że nie do końca fabuła, także w
książce, była czymś, co dałoby się odpowiednio ambitnie przenieśc na ekran.
gra aktorska na wysokim poziomie, moim zdaniem
ja najpierw obejrzalam film bardzo mi sie spodobal teraz czytam ksiazke jestem juz w polowie i juz widze ze pomineli tam pare watkow czy pozmieniali akcje ale i tak bardzo film mi sie podobal :) zobacze jak skoncze czytac ksiazke co jeszcze mnie zaskoczy w niej :)
ja najpierw obejrzałam film, lecz zapomniałam dokładnie co tam się zdarzyło xd coś tam mi świtało, ale nie do końca.
Postanowiłam przeczytać książkę, która była genialna! Naprawdę. Film był również fajny, ale nie tak jak książka. W filmie pominięto sporo rzeczy m.in. Ronnie pierwszy raz od dłuższego czasu zagrała na fortepianie po drugim powrocie ojca ze szpitala; Will powiedział Ronnie, że po pierwszym semestrze sie przenosi. Powiedział jej to w Nowym Jorku, a nie na plaży; w filmie Blaze nie podłożyła jej jakiejś tam bransoletki tylko drogocenne płyty ;) jest jeszcze dużo tego ale nie będę wypisywała wszystkiego. Tak więc film był genialny i doskonały jeśli ktoś nie czytał książki, a jeśli ją czytał to zauważył to co ja i ocenia ten film trochę gorzej ;) był bardzo dobry ale mógłby być o wiele lepszy ;)) no to tyle .. ;DD
Ja czytałam książkę najpierw a potem film.Racja ominęli pare wątków ale film świetny.Nie zapominaj że to film dla nastolatków którzy patrzą czy ten film im się podoba i czy ładni są aktorzy.