i ja sie podpisuje.nie ma co sie rozpisywac bo caly film mozna strescic w 1 zdaniu heh
no słowo daję , jak długo już oglądam horrory , dawno nie widziałam takiej fatalnej podróby horroru. Jedna straszna scena i to wszystko...
Shit , a nie film grozy , raczej dramat psychologiczny o przekazie ekologicznym.
Polecam Wam poczytać sobie trochę o reżyserze i jego wizji świata. Larry Fessenden nie robi slasherów, gore, thrillerów w czystej postaci, a raczej kino grozy moralnego niepokoju o ekologię. Takie ma gość zacięcie i Ostatnia się w ten klimat wpisuje. Wydali już wersję z dodatkami i tam na oddzielnej płycie jest wywiad z Fessendenem, który wiele wyjaśnia.
Co do pierwszej części filmu, nie wiem, jak wy, ale moim zdaniem to kawałek naprawdę dobrego wprowadzenia do psychologii każdej z postaci. Wszystkie napięcia między bohaterami są przedstawione powoli (być może dla niektórych zbyt wolno - to już indywidualna kwestia)i z rozmysłem.
Jasne, że każdy z nas będzie miał inne zdanie, czy się podobało czy nie, powyższe to po prostu mój głos popierający zasadność tego filmu!
Pozdro
Nie po to oglądam film żeby mi reżyser w dodatkach na dvd wyjaśniał op co w nim chodziło:] jak na moje to ciekawy pomysł ale nie dopracowany i wyszedl słaby film niestety, a szkoda bo zaczynał się ciekawie
Ooo rozumiem można tak napisać że pomysł dobry ale wykonanie słabe.Jeżeli ktoś szuka w filmie wyrafinowanych efektów i latających psychopatów z siekierami to nie ten adres.Ja nadal będę bronił tego filmu bo i owszem no efekty ... no nie najlepsze ale jeżeli ktoś uważa że słabe to niech obejrzy sobie jakąkolwiek produkcję ze stajni ASYLUM.Film ma swój klimat autor miał świetny pomysł ale do końca nie udało mu się przenieść go na ekran.Nie wiem czemu wszyscy z nim tak jadą , podobnie jest z filmem The Objective (Cel) dla mnie dobry , podobny do tego tzn. odmienna fabuła ale po prostu nie do końca reżyserowi wyszło.Żal mi gówniarstwa które zachwyca się shitem typu "Krwawa masakra 20" czy "Nieodebrane połączenie" (wersja USA) Doomsday itp.
Właśnie po Twoim komentarzu postanowiłem obejrzeć ten film, i także będę go bronił. Fakt, może jako horror jest kiepski, efekty też nie za specjalne, ale posiada swój klimat (w stylu filmu The Ring "Coś"). Każdy ma swoje zdanie. Moje zdanie to: Film niezły, z klimatem! Polecam!
Fajnie miło usłyszeń.Polecam również przez film "Cel".
http://peb.pl/horror-thriller/351276-rapidshare-the-objective-2008-dvdrip.html