PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652101}

Ostatnie dni na Marsie

The Last Days on Mars
2013
5,4 11 tys. ocen
5,4 10 1 11081
5,3 3 krytyków
Ostatnie dni na Marsie
powrót do forum filmu Ostatnie dni na Marsie

Zdecydowałem się obejrzeć "The Last Days on Mars". Nie wiem czy ten film powinno się kwalifikować jako zombie-movie. Jest to kosmiczny film sci-fi, z przewagą tego pierwszego - czyli kosmiczny. Film wyprodukowany przez studio Universal a więc ma różne cechy wspólne do innych Hollywoodzkich filmów o kosmosie. Fabuła przedstawia się w taki sposób, że grupa kosmonautów przeprowadza jakieś badania na Marsie w celu odnalezienia życia. Odnajdują jakieś ślady życia - jakiś wirus czy bakterię (coś w tym stylu) i powoduje ona, że ludzie zamieniają się w agresywne bestie, które chcą zabić żywych ludzi. Nie ma tu gryzienia jak u zombie, potwory są bardzo agresywne i bardzo silne, potrafią używać narzędzi np. wiertarki, bomby, komputerów itd. Trochę ich zachowanie można porównać do tych potworów z "28 dni później". Ja tego filmu raczej nie zaliczę jako film o zombie ale jako film sci-fi jest nawet fajny. Myślę, że ocena 5/10 pasuje. Jest trochę akcji, trochę całość nagrana w starym stylu jak inne filmy o kosmosie, ze 2-3 razy są sceny z fajną, mroczną muzyką w tle. Jak chcecie to sami obejrzyjcie i zdecydujcie czy to film o zombie.