Po obejrzeniu tego wspaniałego filmu uważam, że to Angelina Jolie zasłużyła na tegoroczny Złoty glob w kategorii "najlepsza aktorka w dramacie".Jej rola i gra aktorska poruszyła mnie zdecydowanie bardziej niż Winslet w "Droga do szczęścia". To oczywiście tylko moja subiektywna opinia a jakie jest wasze zdanie?
Ja się zgaszam z Tobą. Rola rewelacyjna, zdecydowanie najlepsza spośród pozostałych nominowanych ról.
A mi się Jolie średnio podobała. Mało tego, bywało, że jej postać mnie irytowała. Jakiś palant wmawia matce, że to jej dziecko i za parę dni się do tego przyzwyczai a ta siedzi cichutko na kanapie i boi się odezwać. Zagrała dobrze, ale jej pomysł na stworzenie postaci nie zawsze do mnie trafiał. I nie wiem co ona ma z tymi psychiatrykami, ale tam podobała mi się najbardziej...
Co do samego filmu to trochę rozczarowuje. Trwa dobrze ponad 2h a jest tam mnóśtwo scen, które można było wyrzucić. A aktorów dziecięcych to chyba z polskich seriali pożyczali. Jak ten młodszy kuzynek zacisnął oczka i zaczął kwilić to myślałam, że to jakiś żart. Sama historia bardzo dobra, no ale tutaj scenariusz napisało samo życie, więc nie ma komu składać laurów. Gran Torino znacznie bardziej przypadło mi do gustu.
zgadzam sie ! Jolie powinna wygrac zlotego globa !
zasluzyla bardziej ta rolą niz Winslet.
Oczywiście też się zgadzam. Winslet zagrała bardzo dobrze w "drodze..." jednak nie było to rola tak rewelacyjna jak gra aktorska Angeliny w "Oszukanej." Ciekawe, czy gdyby Kate nie dostała nagrody za pierwszoplanową, kto by dostał? Z pewnością Angelina, choć była jeszcze Meryl Streep.
Chciałem zaznaczyć, że do Oscara Kate Winslet jest nominowana za THE READER - Lektor.
Film świetny, a Winslet stworzyła genialną postać - dlatego też zdecydowanie jej należy się Oscar.
Chciałam zaznaczyć, że temat i wypowiedzi dotyczą Złotych Globów :)
A co do Oscarów to trzymam kciuki za Kate, chociaż Meryl też była rewelacyjna.
Taka malutka rada na przyszłość. Zanim wypowiesz się na jakimś forum przeczytaj najpierw temat dyskusji, zastanów się czy masz coś mądrego do powiedzenia, a dopiero potem pisz swoje uwagi. Nie wiem czy dla ciebie Oscary i Złote globy to to samo ale muszę cię uświadomić, że to dwie różne nagrody.