Wiem, ofiarom powinno się współczuć. Wiem, nie powinnam ich oceniać. Wiem że spotkała je krzywda. Wiem, że pewnie to co napiszę nie spodoba się innym ale... na miłość boską, jak można być tak skrajnie naiwnym??? Czy jak ktoś ma zdjęcia w prywatnym samolocie, koszulkę z logo Gucci, na ręku rolexa i wygląda jak "picuś glancuś" a na kawę zaprasza do luksusowej restauracji to jest już wiarygodny? Te historie to takie szczęście w nieszczęściu. Jak można po kawie z nieznajomym lecieć z nim do innego kraju? Kto tak robi? Gdyby to była jeszcze nastolatka, kobieta lat niespełna trzydzieści powinna mieć więcej oleju w głowie. Nie bardzo im współczuję a nie jestem pozbawiona empatii. Oszust na wolności bawi się w najlepsze. Takie terez "wzorce" robią karierę :-/
Oglądając film niejednokrotnie oczy otwierały mi się coraz to bardziej szeroko ze zdziwienia, a na twarzy przez długi czas pojawił się grymas niedowierzania.
"Takie rzeczy to tylko w filmach" , a tu mamy przykład z życia. Mam wrażenie, że dziewczyny chciały mieć lepsze życie i to chyba było główną przyczyną zagubienia się w tym szaleństwie. Jakby nagle rozum przestał pracować, "alarm w głowie" został wyłączony. Luksus zamydlił im oczy? Dość szybko zaufały jakiemuś niuniusiowi ?! To jest dla mnie nie pojęte.
A chłopak , no cóż znalazł sposób dla niego opłacalny nawet bardzo i znajdował dziewczyny chętne na jego zagrywki. Nie wiemy ile ich tak naprawdę było - mogę mniemać, że decydował się tylko na te, które same z siebie akceptowały jego profil, szybko tworzyła się para i atak "spotkanie , kawa itd". To jest dla mnie odrażające.
Historia straszna, ale nie wiem czy otworzy innym oczy tak skutecznie aby unikać takich problemów. Osoba która będzie chciała oszukać zawsze oszuka może jedynie bardziej się kryć, osoba do oszukania zawsze się znajdzie , niestety.
Obym się mocno myliła.
"Czy jak ktoś ma zdjęcia w prywatnym samolocie, koszulkę z logo Gucci, na ręku rolexa i wygląda jak "picuś glancuś" a na kawę zaprasza do luksusowej restauracji to jest już wiarygodny"?
Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie, to czyni go mało wiarygodnym. Bo to jest w 100% wizerunek, na który kobiety lecą. Nie wszystkie, ale wiele. Inaczej by tego nie robił w ten sposób, tylko inaczej, bo gdyby kilka dziewczyn na to leciało, to byłby kiepski biznes.
A tu facet jest dokładnie taki jak z dobrego poradnika uwodzenia. Zero odchyleń od schematu. Czyli to tylko wydmuszka, iluzja, którą sprzedawał kobietom i zawsze znalazł takie, które to kupiły. To tylko wyuczone zachowania, gesty itp. Nic poza tym. Jak ktoś idealnie wpasowuje się w schemat, to zazwyczaj udaje.