PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254145}

Pakt milczenia

The Covenant
2006
6,2 29 tys. ocen
6,2 10 1 29252
5,8 6 krytyków
Pakt milczenia
powrót do forum filmu Pakt milczenia

Myślę o tym od dłuższego czasu (bo Sebastian Stan tu gra), ale nie wiem czy jest wart mojego czasu ;)

ocenił(a) film na 9
Avengers_Lover

Jasne że warto. No chyba że nie przepadasz za filmami z wątkiem czary-mary że tak to ujmę, to wtedy lepiej nie. (Sebastiana Stana nie ma aż tak dużo, jako iż jest postacią drugoplanową i to dość spłyconą, przynajmniej tak mi się wydaje. Ale scenę bez koszulki ma :))

ocenił(a) film na 6
Akryla

Ach, wiem. Obejrzałam ok. tydzień temu. Fajny film, ale szkoda, że Chase zginął...

ocenił(a) film na 9
Avengers_Lover

To było takie okropnie schematyczne: 'dobry' wygrywa i dostaje dziewczynę a 'zły' przegrywa i wciąga go do jakiegoś innego wymiaru :/

ocenił(a) film na 6
Akryla

W pełni podzielam twoje zdanie. Kto to wymyślił? Dlaczego zły ma umrzeć? Czemu nie można zrobić, że dobry ginie?

ocenił(a) film na 9
Avengers_Lover

Zgadzam się. Tym bardziej że postać Chase'a miała jako taki charakter i zalążek jakiegoś motywu (co prawda beznadziejnego ale zawsze coś) a ten główny bohater to taki pusto-sflaczały praworządny rycerzyk :(
Nie podobało mi się również że fabuła została potraktowana... tfu, jaka fabuła? Czułam się okropnie zawiedziona tym, jak poprowadzono wątek 'czarnoksięski'. Miał potencjał a tymczasem służył jako podkład pod dramatyczny romans.

ocenił(a) film na 6
Akryla

Tak, chcieli dodać nutkę Sagi Zmierzch. Ale, moim zdaniem, to było lepsze, ponieważ wszystko jest lepsze od Zmierzchu