To kto w koncu nawiedzal dom skoro Judasz byl czlowiekiem a nie duchem (ducha chyba nie da sie zabic strzalem z broni)? Co to za 'pozerajaca energie' sila ktora ciagnela Annie w kierunku tego schowka na poczatku filmu? Odnioslem takie wrazenie ze ta 'sila' i judasz jakby wspolpracuja ze soba. Chyba nie mogla to byc zamordowana nauczycielka ktora de facto na koncu pomagala glownej bohaterce?
dokladnie. to sie kupy nie trzyma. skoro to byl duch zamrodowanej kobiety, to czemu pożerał światło i utrudniał zamiast pomagać? bez sensu. film słabiutki
przeciez ten duch kobiety jej pomagal, rzucajac nia pomogl jej wbic noz w wejscie do tego tajemniczego pokoju, pozniej na koncu pomogl jej zabic tego judasza
Dokładnie tak było. Ale jak widać powyżej dla niektórych było to za trudne do zrozumienia. Inne sprawa to ciekawe jak duch tej kobiety i Judasz koegzystowali ze sobą przez tyle lat w tym samym domu? Raczej nie byli przyjaciółmi:D.
a ten duch nie byl przypadkiem powiazany z naszyjnikiem glownej bohaterki i ujawnil sie dopiero jak przyjechala do domu matki?
Był powiązany jak najbardziej należał przecież do niej tj. zamordowanej kobiety. Ale czy duch ujawnił się dopiero po przyjeździe głównej bohaterki do domu matki? Tego już pewien nie jestem, ale być może tak właśnie było. Ciekawy też jestem wzajemnych relacji matki głównej bohaterki ze swoim psychopatycznym braciszkiem. Przypuszczalnie była równie szurnięta jak on.
Przyznam, że po połowie zaczęłam przewijać ciągnące się fragmenty, ale osobiście doznałam wrażenia, że główna bohaterka jest córką tej nauczycielki i stąd ochrona, i naszyjnik.