Palacz zwłok

Spalovač mrtvol
1968
7,9 15 tys. ocen
7,9 10 1 14998
8,4 21 krytyków
Palacz zwłok
powrót do forum filmu Palacz zwłok

Polska premiera 13 maja po 42 latach od premiery Czechoslowackiej
bedzie gdzies w kinach , na dvd czy po prostu którys kanal tv go puści?

ocenił(a) film na 7
panew

W kinie.

ocenił(a) film na 8
_Garret_Reza_

Nieważne... Czekam!

panew

"Polska - sto lat za murzynami" - i nagle to przysłowie nabiera sensu.

ocenił(a) film na 7
lostek815

Chwal się dalej, że nie ogarniasz.

_Garret_Reza_

Czego nie ogarniam? Że film w Polsce po kilkudziesięciu latach ma premierę? Premiera to przecież nie tylko kinowa, tzn., że nigdy jeszcze w Polsce nie był puszczany, czy to w tv czy w kinie.

ocenił(a) film na 7
lostek815

Nie ogarniasz powtórnych wejść filmów do kin, i bierzesz je za pierwsze premiery.

_Garret_Reza_

No to lol, jak powtórne to po cholerę podają to jako premierę? PREMIERA JEST JEDNA. I jak widać nie tylko ja nie ogarniam bo nie ja założyłem ten temat. Imo to jest chore, więc ciężko to ogarnąć.

ocenił(a) film na 7
lostek815

Żeby film był wśród premier. Nie ma oddzielnego działu dla reedycji. Teraz już ogarniasz?

_Garret_Reza_

PREMIERA JEST JEDNA! Jak film premierowo leci na Polsacie po kilku latach po tym jak był w kinie to jakoś nie ma tego jako premiera na filmwebie ;P Nie ogarnę bo to jest głupie. Po pierwsze nie wiem po co informować o reedycji, a po drugie jeśli już tak bardzo na tym zależy adminom tej strony to niech zrobią osobny "dział" jak to nazwałeś. Wystarczyła by notka "ponowna premiera" obok tytułu i tyle. A może ja chcę wiedzieć kiedy była ta pierwsza i co? Zresztą nigdzie nie jest napisane, że to reedycja, więc skąd wiesz?

panew

niby premiera, ale w kinach coś nie widać, nawet - studyjnych.

maytman

Przecież dopiero w sierpniu ;P

lostek815

Jest recenzja w majowym Filmie (Ocena: 5/6) , więc myślałem że już niebawem zobaczę. A tu jeszcze do sierpnia trzeba czekać.

kendo777

A w kolorze czy czarno-biały będzie?

montecharismo

A są dwie wersje?

kendo777

Pewnie nie ma i będzie czarno-biały. Miałem nadzieję ,że po 40 latach zrobią wersję w kolorze tak jak np. polskich klasyków.Tak czy tak trzeba poczekać na wersję po polsku bo po Czechosłowacku można obejrzeć w całości na YT.

montecharismo

absolutnie nie wyobrażam sobie tego filmu w kolorze.