PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10060480}
5,0 505  ocen
5,0 10 1 505
Pamiętnik śmierci
powrót do forum filmu Pamiętnik śmierci

Captain Obvious

ocenił(a) film na 4

No niestety, kiepściutko. Scenariusz ma potencjał, można to było zrobić tak,żeby chociaż nie podać wszystkiego na srebrnej tacy właściwie po kilkunastu minutach filmu. Napięcie zresztą też budowane jest slabo. Nagle dzieją się dziwne rzeczy, choć wygląda na to że bohaterka trochę już tam mieszka.
Można było również fajnie poprowadzić psychozę głównej bohaterki, lawirowac między tym co jest jawą a tym co być może dzieje się tylko w jej głowie. No ale po co, skoro można podać kawę na ławę. Niczego nie trzeba się domyślać, wszystko wprost i szczerze domyśliłam się całego plto twist dosłownie w sekundzie. Dalsze oglądanie filmu miało jedynie taki sens ze nie lubię urywac w połowie..
Gra aktorska no cóż, psychopatyczne dziecko było całkiem ok. Myślę, że można to było jeszcze uratować. Zasadniczo widać było, że mała ma jakieś psychopatyczne skłonności- zabicie psa i brak emocji po śmierci bliskiej osoby to raczej dosc dziwne reakcje dla kilkulatki. W związku z tym mój daleko idący wniosek - nieważne co główna bohaterka by zrobiła, jej córka po prostu taka była.
Daję 4 co u mnie jest raczej niską oceną, ale na pewno w uniwersum filmów są gorsze. Plus za pomysł.