Pamiętnik księżniczki 2: Królewskie zaręczyny

The Princess Diaries 2: Royal Engagement
2004
6,3 60 tys. ocen
6,3 10 1 60068
5,2 5 krytyków
Pamiętnik księżniczki 2: Królewskie zaręczyny
powrót do forum filmu Pamiętnik księżniczki 2: Królewskie zaręczyny

Ten film jest przeslodzony do granic mozliwossci obejrzalem go jakis miesiac temu na Pc - z mysla ze to bedzie jakas Przyjazna , ciekawa , pelna zartu Komedia typu Notthing Hill lub lepiej byc nie moze....a okazalo sie ze to jest Taki kicz ze poprostu brak mi słow....Scena jak wychodzi z karety i podchodzi do dzieci z domu dziecka - myslalem ze sie popłacze (ze smiechu ) Film ogolnie przeznaczony dla tempych nastolatek ze Stanow !!!sTRATA CZASU !!!!

Finalny_Odbiorca

Tak, zgadzam się film jest przesłodzony, a kiczem wręcz ocieka. Pierwotne załozęnie było takie,ze film będzie kręcony w Czechach, w którymś z przepieknych zamków, co na pewno wpłynęłoby na zredukowanie pewnej ilosci kiczu. sama scenografia jest tandetna. Ale po co sie wyśliać? Postawili Makiete pałacu gdzies w Kaliforni, Genowia to po porstu też makieta przy jakimś studiu Disney'a i już! spdziewałam się czegoś ambitniejeszego..no cóż najwyżej sie zawiodłam. Scena jak wychodzi z karety.. hmm.. mnie tam ona wzruszyła.. ale nie miej mi tego za złe obejrzałam go 1,5 roku temu, wiec byłam bardziej podatna na "mało subtelne zabiegi na moich emocjach" masz racje mwóiąc ze powinnien być oglądany przez głupie nastolatki z USA. i na pewno jest.. trzeba wiziąć też pod uwage, ze właśnie pod te nastolatki był kręcony, wiec MOZE go to w jakiś sposób usprawiedliwia ;p obejrzałam go ze względu na Julie Andrews, której jestem fanką. przez cały film zastanawiałam się co ona myśłała o tym wsyztskim podczas kręcenia filmu... obecnie ma 71 lat i nie musi już tak dbac o swój aktoski image. Na pewno zgodziła się na role w dwójce ze względu na to ze grała w jedynce.. Julie aktorsko, bardzo mi się w tmy filmie podoba. Jedynie ona oddała jako takie dobre wrażenie kobiety silnej i rozdartej pomiędzy rządzeniem krajem, a własnymi uczuciami.. Tylko szkoda, ze to tak trudno zauważyć pośród tej sterty kiczu..

Finalny_Odbiorca

Hej przesadziłeś z tytułem postu!!! "Kurewskie zaręczyny"??? A było w tym filmie coś o jakihś kurwach??? To że jest przesłodzony nie daje ci prawa do nazywania go kurewskim!!! Ja osobiście bardzo lubię Pamiętnik księżniczki pomimo tego że jest kiczowaty. Każda typowa komedia romantyczna będzie w tym stylu.

ocenił(a) film na 10
Finalny_Odbiorca

a mnie sie podobał i był świetny ! W sam raz dla dziewczyn hehe facetom sie nie musi podobać;)

Ezoteryczna__J

też uwazam, ze troche przesadził.. ale już nie chciałam nic mówic. :P