PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91771}

Pan Verdoux

Monsieur Verdoux
1947
7,6 2,5 tys. ocen
7,6 10 1 2489
6,7 14 krytyków
Pan Verdoux
powrót do forum filmu Pan Verdoux

NA TO PYTANIE BEZ CHWILI ZAMYŚLENIA ODPOWIADAM TAAK, ALE NIESTETY JEST PEWIEN NEGATYWNY ASPEKT KTÓRY TRZEBA PORUSZYĆ. PAN VERDOUX POWSTAŁ ZARAZ PO GŁOŚNYM SKANDALU W JAKI WPLĄTAŁ SIE CHARLIE. OSĄDZONO GO NIEMALŻE A MOLESTOWANIE SEKSUALNE ( A DOKŁADNIE O PRZEWIEZIENIE KOBIETY PRZEZ GRANICĘ W CELACH NIEMORALNYCH). CZY PAN VERDOUX BYŁ DOBRYM POMYSŁEM, ROZPACZCIE SAMI\
POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 10
kante

witam.pan verdoux byl swietnym pomyslem.co do tej sprawy z przewiezieniem przez granice to byla ona spreparowana zeby wyludzic wysokie odszkodowanie i rozprawa byla duzo wczesniej niz w 1947 roku.jeszcze w roku 1928 czy cos kolo tego.

ocenił(a) film na 7
kante

W czasie wojny Chaplin nawet bez tego skandalu z molestowaniem i tak był pod ostrzałem opinii publicznej (m.in. wystąpienie, gdzie poparł Sowietów, jak również produkcja "Dyktatora", za co chyba najbardziej go dopadli). Film jest dobry i nie umniejsza mu fakt, że powstał w takich a nie innych okolicznościach. Miejmy pewnie rozróżnienie co do rzeczywistości a filmu.

ocenił(a) film na 9
kante

wbrew temu co sie mowilo o charlim i o tym filmie, gdy 'pan verdoux' mial premiere i wbrew temu, ze wtedy ten film odniosl totalna porazke, byl to swietny pomysl.. wlasciwie to zaden film charliego nie byl zlym pomyslem!! Pan Verdoux bardzo mi sie podobal, chociaz w sumie roznil sie od jego wczesniejszych filmow. pozdrawiam:)