Nie najgorszy.
Jest cała masa niezrozumiałych zachowań bohaterów... Koleś zamiast uciekać jak najszybciej chowa się do szafy...
Później ta kobieta w kuchni. Raczej tak sobie nie podchodzisz i nie prosisz o pomóc kobiety w mieszkaniu pełnym duchów/czarownic/demonów itd. 6/10 bo miał swoje dobre chwile :P. Pare razy przeszedł dreszczyk. :D
właśnie jestem po seanse ....Czy kobieta w kuchni na końcu i w ogóle te całe mieszkanie to nie jest motyw z części pierwszej ? Tak jakby chłopak wchodzac przez te dziwnie oznaczone drzwi , znalazł się właśnie w ich mieszkaniu i w tym czasie ... A ta Kobieta w tym momencie już była nawiedzona , cała scena działa się na samym końcu jedynki ( to chyba była cześć pierwsza), i też na końcu po zabiciu męża wyłączyła kamerkę
Dziwne to wszystko , trzeba jeszcze nad tym pogłówkować ;)
Własnie tez zastanawiałem sie nad tą sceną. To była Katie i zaczeła wołać Micah, a przecierz Micah jak wiadomo został zabity przez nią w pierwszej cześci a z racji tego ze pierwsza czesc oglądałem ze 2 lata temu to nie pamietam dokładnie, ale pewnie tak było bo Micah zbiegł z góry jak ona krzyczała i ona go zabiła potem tak jak by na filmującego kamerą nie zwróciła uwagi nawet ( nie zauważyła go nawet). Gosc z kamerą zaczał uciekac i jakies inne straszydło go załatwiło. Ale nie mam pojecia jak cofnoł sie w czasie na chwile i czy wychodząc z pomieszczenia wrócił do teraźniejszosci. Była jednak wzmianka w filmie o tym ze mozna sie przeniesc w czasie ( tylko w złe miejsce), ale w jaki sposób to sie odbywało i za sprawą czego oraz jak funkconowały te wiedźmy i czy wogóle te 2 co do nich strzelal gangster zostały zabite czy nic im sie nie stało. jest troche zawiłosci, ale film spoko.
"Chwyty znane z dziesiątków horrorów." Od pierwszych scenach widać że bohaterowie szukają guza. Włamują się do miejsca zbrodni. Wykradają księgi z łaciną i symbolami, a potem udają się do kościoła odprawiać na wywoływanie duchów. (Na dodatek uciekają przed księdzem siedzącym na toalecie xD)Ale serio jak weszli do tej toalety kościelnej to myślałem że zaraz spotkają księdza który odpowie "What? I'm Shit". Ale już na poważnie. Pierwsza myśl która przychodzi na myśl to nie idźcie tam, wybraliście najgorsze miejsce, zginiecie. Dzięki temu widz ma poczucie że oni są głupi, a widz jest mądry bo sam by tego nie zrobił. Jeszcze te hiszpańskie korzenie, jakby właśnie takich ludzi duchy prześladowały najczęściej.