Jak wiemy w pierwszej części Paranormal Activity Katie zawołała z dołu Micah a następnie było słychać krzyki i na końcu wiemy co się stało. A tutaj mamy akcję że Katie krzyczy imię zbiega ze schodów Micah i atakuje gościa z kamerą a następnie Katie zabija go. No i potem Hectora zabija jego przyjaciel. Więc możemy pomyśleć że ostatnia akcja z pierwszej części i części ostatniej była w tym samym czasie? :)
Też mi się tak wydawało. A na marginesie powiem, że gdy tylko Hector wszedł przez te drzwi i znalazł się w drugim domu, od razu wiedziałem, że to dom Katie i Micah.
Ale ta Ali mi z tym w takim razie nie pasuje... bo nie była ona tą co przeżyła 2 część?
w sumie bez sensu oglądać cały film tylko po to żeby na końcu się dowiedzieć co się stało po tym jak Micah wybiega z sypialni na dzwięk krzyku Katie (bo własciwie na tym zakończyła się I cz) z tego Paranormal to troche taka Piła się robi, wyciskają temat ile mogą.
Myślę, że chodzi o to, że Hector przeszedł przez drzwi przenosząc się w czasie (drzwi w tym pustym pokoju, w którym Hector chciał uciec przez okno, kiedy Jesse go gonił) i trafił do domu Katie i Micah w pamiętną noc 2006 roku. O drzwiach dowiadujemy się mniej więcej na początku filmu (?). Możliwe, że jego przyjaciel także przeszedł przez te drzwi wcześniej i jak zginął Hector już wiemy. Natomiast Katie pewnie wniosła Micaha na górę i rzuciła nim o kamerę. Moim zdaniem to bardzo ciekawe zagranie - łączenie przeszłości z teraźniejszością :) Nie mogę się doczekac kolejnej części :)
to mój ulubiony horror już od 1 części powiem wam ,że bałam się na słuchawkach go oglądać te dzwięki mnie schizowały , mi się mega podobała ta część tylko ta koncówka filmu straasznie mnie zaciekawiła tak naprawde o co tu chodzi nagle ,hektor znalazl sie w domu kate i micah i ta woła micah identyk jak na koncu filmu cz1 ,troche to nie zrozumiale chyba ze tak jak euforyczna mowi ze przeniosl sie w czasie no bo raczej ten dom nie był taki wielki ,że za dzwiami byla by czesc kate i micah a watpie zeby to sie dzialo w tym samym czasie chodz kto wie , czyli teoretycznie została kate i opętany koleś, na końcu tej części , niemam pojecia co moze byc w nastepnej czesci skoro 2cz,i 3cz bylo juz pokazane co bylo dalej z kate znów coś pomiędzy częściami? ja mam troche niedosyt apropo postaci Kate pozostaje nam czekac i analizować części , pewnie oglądne jeszcze postokroć tą część ,aby wszystko przeanalizować:P
i rzeczywiscie ja też odrazu poznałam ,że to dom kate i micah na końcu , miałam lekkiego zonga o co biega hehe i ta schodząca ze schodów kate brr
i jeszcze dodam że ciekawe jest to ,że Kate nie zabiła hektora i dopiero krzyczała po micah tylko w sumie krzyczała takjaby sie przestraszyła hektora a potem micah przewrocił hektora ale nic mu generalnie nie zrobil i kate juz zrobila reszte a hektor spokojnie mogl uciec gdyby nie jego kolegaa
Scena w domku gdzie Hektor ucieka do pokoju z drzwiami. Przygląda im się i spostrzega że mają po bokach wyryte jakieś symbole. A na początku filmu było coś o wrotach które przenoszą w czasie :) Więc można się domyśleć dlaczego nagle znalazł się w domu Katie i Micah'ana. Po śmierci Hektora który podczas panicznej ucieczki nieumyślnie przeniósł się w czasie a opętana Katie zabija męża i następnie idzie do siostry po Huntera i dalej kto oglądał wie jak sprawy się toczą. Zastanawia mnie tylko jedno, ta część dzieje się PO poprzednich wydarzeniach, więc po co sabacie czarownic były takie drzwi? i dlaczego były akurat "ustawione" na ten konkretny czas z pierwszej części, skoro już dawno Toby (Demon) dostał Huntera jako zapłatę (Kate porwała go w 2 części) Mam nadzieje że powstaną następne i wszystko się wyjaśni albo jeszcze bardziej zagmatwa? xD Ludzie oceniają film TYLKO przez pryzmat ilości "strasznych" scen, dobra jakby nie patrzeć to horror ale trzeba też na to spojrzeć trochę szerzej bo to fabuła jest najistotniejszą sprawą dla każdego filmu, wszystko inne to dodatek. Takie jest moje zdanie. Mnie ta część bardzo się podobała. Najlepsza po jedynce. Pozdrawiam wszystkich fanów serii PA :)