1.Czy ktoś mógłby mi dokładnie wytłumaczyć zakończenie?Na końcu Dennis odkrywa że jego teściowa jest czarownicą?Skąd się w ogóle wzięła ta reszta czarownic?Mam też rozumieć że chyba to ognisko wywołało pożar,o którym mowa w pierwszych dwóch częściach.Co w ogóle znaczyl ten trójkąt z okręgiem w środku?O CO W OGÓLE TU CHODZI?
2.Czy Toby to ten sam demon,który straszy w PA 1 i 2?
3.Dlaczego tylko Kristi widziała Toby'ego?
4.Co jej w ogóle kazał zrobić?Chodzi o to jak demon zaczął miotać Katie,i Kristi powiedziała "Dobrze,zrobię to,tylko ją zostaw"
1. Tak. Jej babcia zawarła pakt z demonem (przynajmniej tak można wywnioskować z 2 części). Trójkąt z okręgiem - wyjaśnione w 4 części.
2. Raczej tak.
co do 4 pytania - kazal jej sprowadzic do rodzine do domu babci, nastepnego dnia dziewczynka namawia matke do wyjazdu do owej babci.
Ojej... mnie się wydaje, że ona wtedy zgodziła się wyjść za niego, cała ta akcja w ubieranie się w suknię ślubną i jeszcze słowa babci (na samym końcu), że "już czas".
Pewnie odprawić jakąś ceremonię. A w jedynce, z tego co pamiętam, to demon był zazdrosny o główną bohaterkę, także tego. Ale to tylko moja interpretacja, pewnie mocno naciągana, więc bez bicia.
A tak w ogóle to zastanawiał się ktoś, kto odtwarzał te kasety wideo, skoro właśnie ukradli je z domu Kristi? I dlaczego w poprzednich częściach nie było żadnej mowy o tym kto wychowywał dziewczynki, bo z koro ich rodzice umarli u babci to ona musiała je później wychowywać. Jak dla mnie to czegoś brakuje pomiędzy częścią 3 a 4. Albo ja jestem taka opóźniona, albo powinni niektóre rzeczy wyjaśnić.
zauważył ktoś, że w pierwszej części Katie, po znalezieniu tego zdjęcia na strychu, dzwoni zapytać o to ojca. w trzeciej okazuje się, że on nie żyje. o co chodzi.
Nie jest powiedziane że nie żyje ich ojciec.
A co do trójkąta i kółka to takim symbolem posługiwały się te czarownice.