PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605096}
5,8 50 tys. ocen
5,8 10 1 49927
4,8 14 krytyków
Paranormal Activity 3
powrót do forum filmu Paranormal Activity 3

Myślę,ze ktoś kto nie był świadkiem rzeczy nadprzyrodzonych nie jest w najmniejszym stopniu pojąc tematyki tego rodzaju filmów. Czasami siedząc w pokoju przy zgaszonym świetle słyszymy rożne dźwięki i już przechodzą nam ciarki, albo góra myśli co to może być. A co dopiero jakby w kuchni wszystkie garnki wyleciały w powietrze. Do czego zmierzam? Do tego,ze nawet jeżeli większość scen jest zawyżona albo nawet zmyślona w co wątpię bo kasety wyglądają na autentyczne to i tak takie rzeczy się zdarzają,. A w Ameryce tym bardziej. Malo jest sekt i rożnych tego typu rzeczy? Czary itp. praktykuje się od lat ! Jeżeli coś takiego miało naprawdę miejsce to może być dla nas nauczka bądź przestroga do praktykowania tego typu rzeczy. Oczywiście nawiązuje tu do starej babki z 3 części.. Reżyser stworzył tutaj swój własny obraz i według niego sobie odtwarza wydarzenia. Dobrze wiedział,ze początek lepiej dać na koniec bo wtedy film będzie bardziej interesujący a przy okazji lepiej się sprzeda.

morena91

po tym zdaniu: "nawet jeżeli większość scen jest zawyżona albo nawet zmyślona w co wątpię bo kasety wyglądają na autentyczne" już mnie utwierdziłaś w przekonaniu, że piszesz jakieś bzdury :}.

missunderstood

Bo? Skoro tak uważasz to uzasadnij. :)

ocenił(a) film na 6
morena91

Litości. Serio każda głupia wypowiedż/próba trollowania musi być uzasadniana?

morena91

generalnie to masz jakieś tragicznie małe pojęcie o tym, o czym piszesz.
twoja wypowiedź sugeruje, że wierzysz, że te kasety mogły być autentyczne. wierzysz, że "takie rzeczy się zdarzają" - no ok, nie wnikam już co dokładnie masz przez to na myśli, ale czemu 'szczególnie' właśnie w Ameryce? :D no bez jaj.
i do czego przepraszam ten film jest dla nas nauczką? przed SPOJLER SPOJLER SPOJLER [odwiedzaniem babci?].
śmiesznie się czyta takie wypowiedzi o stylistyce profesjonalisty :).

missunderstood

To Ty tak uważasz. A Twoja opinia interesuje mnie mniej więcej jak zeszłoroczny śnieg. Ale jak już tak to drążysz i wyśmiewasz moja wypowiedz to powiem, Ci ze nie napisałam sobie tego od tak. Przyczepiłaś się do tej Ameryki jakby to było najbardziej istotne. Przy pisaniu tego zdania nie wykluczam,ze takie rzeczy dzieją się na całym świecie. Po prostu może mi takie rzeczy kojarzą się z Ameryka bo: - czytałam dużo książek powiązanych z takimi rzeczami albo tez oglądam wiele filmów, których akcja rozgrywa się właśnie w Ameryce. Nie ważne jaka wypowiedz ważne,ze jesteś w stanie to uzasadnić choć przykro mi stwierdzić,ze ani trochę Ci się nie udało.. A czepiać się dla samej zasady czepiania każdy może ;) aaaa no i o co mi chodziło z ta nauczka: to mówi samo przez się.. A jak nie rozumiesz to Twój problem. Nie koniecznie ma być to dla Ciebie nauczka. Chodzi mi o dzieciaki wywołujące duchy itp. Z reszta, patrząc na Twój profil.. .Widziałaś w ogóle ten film? Albo sama masz jakiekolwiek pojecie o tym co próbujesz mi udowodnić.