Uważam, że każda część tych filmów jest jak najbardziej godna polecenia. Sceny są nieprzewidywalne, więc można się przestraszyć w niektórych momentach, polecam dla
osób które mają "słabe nerwy" naprawdę można się przestraszyć, poza tym fabuła jest bardzo ciekawa, troszkę fantastyczna. Podoba mi się to, że jest nawiązanie do takich
czarownic jest ciekawa, pod koniec filmu gdy jest ukazane na przykład "miejsce Katie i Hunter'a jest nieznane" oraz "miejsce pobytu Katie jest nieznane" dają dreszczyku,
młodsi "oglądacze" mogą się dosyć tym przejąć jak mój młodszy braciszek, który bał się, że Katie może przebywać gdzieś w pobliżu. :D
Co prawda w czwartej części lekkie zaskoczenie, że Katie mieszka na przeciwko rodziny a adoptowane dziecko to Hunter. Film osobiście bardzo mi się podobał i dał
dreszczyku. A teraz może trochę do osób, którzy dają oceny niższe niż 5 - każdemu podoba się co innego, lecz bardzo nie zgadzam się z tym, że niektórzy dają ocenę 3/10,
ponieważ film naprawdę jest ciekawy, zdarzenia paranormalne dają troszeczkę na psychikę gdzie można się przestraszyć najmniejszego dźwięku we własnym domu, lecz nie
każdemu.. Wielcy znawcy horror'ów którzy uważają, że film jest nudny i w ogóle nie straszny.. Przynajmniej oceniajcie po pomyśle na film, po zdarzeniach, nawiązaniu do
sabatonów, czarownic.. Naprawdę fabuła jest ciekawa, więc nie rozumiem ocen poniżej 5 ale no nic.. Każdy woli co innego. Osobiście daję 8/10. Pozdrawiam. :)