PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128644
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

hmm

ocenił(a) film na 8

Nie byłem przekonany do tego filmu, ale odpaliłem o 2:00 w nocy i miło się zaskoczyłem. Trzyma w napięciu, super sceny, fajna Katie i mocna końcówka - 8/10

ocenił(a) film na 8
Ush

Ja zrobiłem tak samo, i też byłem mile zaskoczony i bardzo przestraszony. Horrory trzeba umieć oglądać. Trzeba stworzyć odpowiednie warunki. Ludzie piszą że PA wcale nie jest straszny, ale pewnie oglądali go o 12:00 w południe z całą rodziną. Kto by się bał w takich okolicznościach. Jeśli horrory, to tylko samotnie w nocy, bo inaczej nie ma efektu strachu...

ocenił(a) film na 9
kruk6666

film wg mnie bardzo dobry...osobiscie wole horrory ktore bardziej dzialaja na wyobraznie czlowieka...nie lubie kiedy przedstawiana mi jest gotowa papka z litrami lejacej sie czerwonej fabry i fruwajacych sztucznych flakow...z tym ze aby Paranormal sie podobal nalezy go ogladac najlepiej w srodku nocy przy zgaszonym swietle...obowiazkowo w samotnosci..i obowiazkowo w dobrych sluchawkach na uszach..w tym filmie jedna z najwazniejszych rzeczy jest dzwiek...na tandetnych glosnikach nie uslyszymy tego co jest najwazniejsze...Nie polecam chodzenia na takie filmy do kina...wg mnie pieniadze wytwalone w bloto...bylem na drugiej czesci w kinie - 3 rzedy za mna grupka smiejacych sie widziow a w najwazniejszych momentach slyszane zza sciany "radio eska"...

ocenił(a) film na 6
dz0919

dokładnie popieram w 100%. Takie filmy powinno oglądać się w samotności, obejrzałem go ze znajomymi i nie widziałem w nim nic strasznego chwilę później stwierdziłem że obejrzę go jeszcze raz od podszewki i byłem wielce zaskoczony. Przyznam że nie raz chowałem głowę pod kołdrę haha ;d Myślę że jeszcze nie raz go obejrzę ale jak już miałbym oglądać to w nocy ze słuchawkami na uszach i w odpowiednich warunkach. Ale takie oglądanie nie tyczy się tylko tego filmu. Zauważyłem że każde oglądanie horroru w dzień czy to w nocy ze znajomymi nie robi takiego napięcia co gdy się ogląda samemu i w pełnym skupieniu.

Replay3run

Myślę że w kinie dobrze się ogląda tego typu filmy, ponieważ jak wyżej było powiedziane że dźwięk odgrywał kluczową rolę. Gdy się ogląda horror w samotności aż chce sie zasłaniać oczy rękoma ;D Ale to już dla tych którzy nie chcą spać po nocach, obojętnie jaki dźwięk będzie ich straszył (jak mnie ;p ) :D