Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242206
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Pasja....

ocenił(a) film na 9

Dziwi mnie fakt ze dyskusja na temat tego filmu przeniosła sie na poziom udowadnia sobie ze ktos wierzy w Jezusa Chrystusa i jego nauke przeciez to kazdego dobrowony wybor i jesli ktos wierzy i ten film pozwala mu zgłebic odczuc i zrozumiec w co wierzy to czemu nie. Coz a dyskusja idzie w innym kierunku udowadnia ze i film jest obrazem okrucienstwa itp ale przeciez nikt nikomu nie kazał ogladac tego filmu kazdy dokonał własnego wybrou i kazdy mam swoje odczucia co do tego .... wiec po co udawadniac sobie ze ktos jest lepszy jesli nie wierzy ....Kazdy ma własna wole i niech postepuje według niej i dalsza dyskusja jaka sie toczy wokoł tego tematu jest bezcelowa....

ocenił(a) film na 3
MeRLiN_4

Dlaczego dyskusja jest bezcelowa ??

To czy ktoś jest wirzący czy nie wcale nie przeszkadza w ocenie filmu.
A pasja jest po prostu słabym filmem i nie mówie tak dlatego, że mam jakieś uprzedzenie. Ogladałem kilka filmów, które poruszały tematy religijne i były o wile lepsze np. Stygmaty czy Egzorcyzmy Emili Rose.

ocenił(a) film na 3
MeRLiN_4

Dlaczego dyskusja jest bezcelowa ??

To czy ktoś jest wirzący czy nie wcale nie przeszkadza w ocenie filmu.
A pasja jest po prostu słabym filmem i nie mówie tak dlatego, że mam jakieś uprzedzenie. Ogladałem kilka filmów, które poruszały tematy religijne i były o wile lepsze np. Stygmaty czy Egzorcyzmy Emili Rose.

ocenił(a) film na 9
Borat

Inna sprawa jest z Stygmatami a inna z Pasja... poniewaz Pasja opiera sie na Pismie Swietym a Stygmaty czy tez inne tego typu filmy na scenariuszach ktorych postawa nie było Pismo Swiete jak to miało miejce w Pasji. Dlatego tez dyskusja jest bez sensu z tego powodu ze co nie ktorzy nie dorosli do takiej dyskusji i tematy na takie filmy sa najczescej mozliwoscia obrazania Chrzescijan czy tez Koscioła ... a czy to nalezy do dyskusji na temat filmu. Dlatego tez jestem przeciwnym takim dyskusjom.....

MeRLiN_4

Nierozumiem przesłania tego filmu poza pokazaniem okrucięstwem ukrzyżowania. Jedno wiem napewno film zarobiuł kupe kasy dla Gipsona
i poto też głównie powstał.Gadżety z filmu sprzedają się jak świeże bułeczki i zapewne powstanie 2 część tego filmu, jak dla mnie 5/10.

ocenił(a) film na 9
wacek227

Propo wypowiedzi Wacka: Niby o czym miałaby być część druga?? O zmartwychwstaniu? O Zesłaniu Ducha Św.?? Jaki tu jest sens?? Ja tam nie widzę powodu dla którego miałaby powstać część druga. Narazie.