Dziwi mnie fakt ze dyskusja na temat tego filmu przeniosła sie na poziom udowadnia sobie ze ktos wierzy w Jezusa Chrystusa i jego nauke przeciez to kazdego dobrowony wybor i jesli ktos wierzy i ten film pozwala mu zgłebic odczuc i zrozumiec w co wierzy to czemu nie. Coz a dyskusja idzie w innym kierunku udowadnia ze i film jest obrazem okrucienstwa itp ale przeciez nikt nikomu nie kazał ogladac tego filmu kazdy dokonał własnego wybrou i kazdy mam swoje odczucia co do tego .... wiec po co udawadniac sobie ze ktos jest lepszy jesli nie wierzy ....Kazdy ma własna wole i niech postepuje według niej i dalsza dyskusja jaka sie toczy wokoł tego tematu jest bezcelowa....
Dlaczego dyskusja jest bezcelowa ??
To czy ktoś jest wirzący czy nie wcale nie przeszkadza w ocenie filmu.
A pasja jest po prostu słabym filmem i nie mówie tak dlatego, że mam jakieś uprzedzenie. Ogladałem kilka filmów, które poruszały tematy religijne i były o wile lepsze np. Stygmaty czy Egzorcyzmy Emili Rose.
Dlaczego dyskusja jest bezcelowa ??
To czy ktoś jest wirzący czy nie wcale nie przeszkadza w ocenie filmu.
A pasja jest po prostu słabym filmem i nie mówie tak dlatego, że mam jakieś uprzedzenie. Ogladałem kilka filmów, które poruszały tematy religijne i były o wile lepsze np. Stygmaty czy Egzorcyzmy Emili Rose.
Inna sprawa jest z Stygmatami a inna z Pasja... poniewaz Pasja opiera sie na Pismie Swietym a Stygmaty czy tez inne tego typu filmy na scenariuszach ktorych postawa nie było Pismo Swiete jak to miało miejce w Pasji. Dlatego tez dyskusja jest bez sensu z tego powodu ze co nie ktorzy nie dorosli do takiej dyskusji i tematy na takie filmy sa najczescej mozliwoscia obrazania Chrzescijan czy tez Koscioła ... a czy to nalezy do dyskusji na temat filmu. Dlatego tez jestem przeciwnym takim dyskusjom.....
Nierozumiem przesłania tego filmu poza pokazaniem okrucięstwem ukrzyżowania. Jedno wiem napewno film zarobiuł kupe kasy dla Gipsona
i poto też głównie powstał.Gadżety z filmu sprzedają się jak świeże bułeczki i zapewne powstanie 2 część tego filmu, jak dla mnie 5/10.