Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242212
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Trudno...

ocenił(a) film na 10

Trudno jst wydac opinie obiektywną na temat tego dzieła. Tyle juz napisano i wymyślono różnych żeczy na ten temat juz na długo przed premierą... Moim zdanie napewno ten film nie powinni oglądać 15 latkowie, a co więcej nie wiem nawet czy i 18 latkowie. Naprawde jest dużo krwi i przemocy, ale uważam że jest uzasadniona, by wyrazic w ten sposób zaprawdę trudną role jaką miał Jezus do wypełnienia, a dzięki temu ten film napewno nie będzie kolejnym filmem o Jezusie których tytułów nikt nie pamięta. Ten film utwi w pamieci każdego, ujęcia zapierające dech w piersiach, mam na myśli nie "krwiste sceny" ale całkiem co innego, np: scena ja Jezus niesie krzyż a Maria z "kompanami" z jednej strony a szatan z drugiej. Przedewszystkim film naprawde opisuje prawdziwą histrorie Jezusa dokładnie z Pismem Swiętym. Holland po premierze powiedziała że papkę zrobioną z Jezusa, ja mówię że tak musiało być żeby był jakic odzew w widzach, Hanuszkiewicz powiedział że za dużo razy Jezus upadał, ja mówie upadał 3 razy z krzyżem tak jak jest w Piśmie Świetym. No i te zakończenie jak łza Boga spada, miodzio. Film rewelacja nie tylko dla takich jak ja wierzących, no ale może nie za dużo praktykujących, ale dal wszyskich. Napewno po tym filmie juz nie bedzie tak samo jak było przed.