po co karmicie tego trola ?
to zwykły prowokator , który liczy na nabicie jak największej ilości komentarzy.
Odpuścicie ;-)
pablo12000 chyba nie zrozumiałeś... Napisałem, że jeśli dla niego PASJA jest gatunkiem: fantasy to wtedy OJCIEC CHRZESTNY jest komedią romantyczną.
Jachu95 widzisz, jak ktoś chce wierzyć w gadające węże, zaczarowane drzewa z zaczarowanymi owocami, zombii, i inne cuda nie widy to jego sprawa. mniemam że nikopol jest ateistą, a więc dla niego to tylko mitologia, jak grecka, rzymska, skandynawska itp. a więc film pokazujący fragment mitologii jest filmem fantasy. jasne ? pozdrawiam serdecznie
ja nie mówię, że Chrystus nie jest postacią historyczną. Ja mówię, że do prawdziwej postaci i prawdziwego życie dodano wiele wątków fantastycznych. Król Artur też jest postacią historyczną, ale chyba nikt nie wierzy w nadprzyrodzone wątki tej opowieści. pozdrawiam :)
Nadejdzie taki dzien, ze i Ty uwierzysz. I nie bierz symboliki Pisma Swietego doslownie
Nie sądze, żeby nadszedł. I nie sądze, by to źle. Po prostu się różnimy :). Z symboliką Pisma Świętego jest tak, że dosłowne branie niektórych jego fragmentów jest fundamentalne dla chrześcijaństwa. Np. zmartwychwstanie Chrystusa ;). Pozdrawiam :)
"Tylko ,że Jezus Chrystus jest postacią historyczną."- Tak, tak, zwłaszcza, że pierwsze pisma na jego temat powstały jakieś sto lat po jego rzekomej śmierci. Bardzo wiarygodne
Oj koles nie odgryzaj sie tylko nadstaw drugi policzek , bo inaczej cie pochloną ognie piekielne i nie spotkasz jezusika w niebie
to piękne jak ludzie różnych światopoglądów potrafią ze sobą kulturalnie rozmawiać...
Niestety, ale jeżeli ja próbuję normalnie rozmawiać na dany temat a ktoś zachowuje się jak kompletny idiota i dzieciak to nazywam rzeczy po imieniu. W dodatku nie wspomniałem ani słowa, że jestem wierzący!
Idz lepiej znajdz jakis krzyz do bronienia, bo internet to dzielo szatana a chyba chcesz trafic do nieba?
masz racje nie mówiłeś że jesteś wierzący. a mi nie chodziło o krytyke Twojego zachowania, bo w ocenie zachowania kolegi fake'a sie zgadzam. ja tylko kontastuje smutną polską prawdę, że ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać i próbować sie zrozumieć. pozdrawiam.
Ja również uważam, że wiele ludzi nie potrafi się dogadać. Ale to jest z winy tych, którzy jak mają jakiś pogląd to ślepo w niego wierzą i nie potrafią się wyłamać. Tak jest z katolami (głównie "fani" radia toruńskiego), ateistami (jak powyższy fake7714) czy stereotypowymi ludźmi. Trzeba być bardziej elastycznym!
W kwestii religii nie ma co byc elsatycznym, wiara=glupota/zacofanie, nie ma zadnego logicznego argumentu do tego by wierzyc w jakas z tych poje**nych bajek zwanych religiami
Również nie ma żadnego logicznego argumentu aby być ateistą. Zresztą to już było poruszone przez kogoś, że jakby każdy wiedział, że Bóg istnieje to nie byłaby to religia, a "oczywista oczywistość".
"Po co sie klocisz z katolami ,oni sa za glupi na logiczne argumenty", wiem, ale zawsze można próbować (:
fake jestes postacią wybitnie smieszną. taka wyzszość nad innymi ludzmi wzbudza tylko smiech serdeczny.
żyjesz na Księżycu, w piwnicy, czy może w zabitej dechami chacie w Himalajach??? Jedyne co tam było fantasy, to ostatnia scena
fantasy to jest twoje myślenie, tzn myśleć że Zmartwychwstania nie było:) Ale niech Ci będzie. Myśl dalej że masz rację:)
Zombie występują tylko w literaturze, czy kinie- nie w prawdziwym życiu. Ktokolwiek uważa inaczej, ma jakieś problemy psychiczne. Albo ma sprany mózg przez rodziców i otoczenie. Pozdrawiam.
Haha. rozbawiłeś mnie gościu. Rozumiem że z tymi problemami psychicznymi i wypranym mózgiem masz na myśli siebie:) Nie pozdrawiam.
i jeszcze mała rada. jak nie znasz znaczeń słów to lepiej się nie wypowiadaj bo się stary kompromitujesz:) radzę Ci troszkę poczytać.
Swoją drogą, to widzę sam sobie już odpowiedziałeś. Jak widzę całkiem sensownie. Gratuluję też dystansu do siebie.
Z całym szacunkiem, to Ty się kompromitujesz. Ukazałeś swój poziom poprzez nic nie wnoszące komentarze, z których można wnioskować twoją desperację z powodu braku argumentów. Używając zwrotów typu "gościu" (tak na marginesie trochę nie pasuję, bo jestem kobietą) dałeś mi do zrozumienia, że najprawdopodobniej nie skończyłeś jeszcze 15 lat.
"Rozumiem że z tymi problemami psychicznymi i wypranym mózgiem masz na myśli siebie:)"- jeśli to wydedukowałeś po moim komentarzu to gratuluję inteligencji. I jeśli uważasz, że to ja mam problemy psychiczne, bo nie wierzę, że zombie istnieją w realnym życiu, to ja nie mam więcej pytań.
brak argumentów mówisz? ok niech będzie. Zombie - fikcyjna, nieumarła istota. Jezus jest (lub jak kto woli był - gdy żył na ziemi pod postacią człowieka) postacią historyczną. Dziękuję, dobranoc. I kto tu się kompromituje? Poza tym jeśli idzie o wiek to właśnie sama udowadniasz że masz 15 lat, bo język którym piszesz wydaje świadectwo tylko i wyłącznie o Tobie. ps. a co do Twojej płci to wybacz ale nie jestem jasnowidzem. Dalszą dyskusję z Tobą uważam za zbędną. Mimo wszystko pokój z Tobą.
Kolejny nic nie wnoszący komentarz.
"Jezus jest (lub jak kto woli był - gdy żył na ziemi pod postacią człowieka) postacią historyczną."- pierwsze pisma na jego temat powstały jakieś 100 lat po jego śmierci, więc raczej mało wiarygodne.
" Poza tym jeśli idzie o wiek to właśnie sama udowadniasz że masz 15 lat, bo język którym piszesz wydaje świadectwo tylko i wyłącznie o Tobie"- Ja przynajmniej nie używam prostackich określeń typu "gościu" do nieznajomych z którymi się nie zgadzam.
"ps. a co do Twojej płci to wybacz ale nie jestem jasnowidzem"- domyślam się, że nie jesteś. Więc nie używaj takich wyrazów jak "gościu".
"Zombie - fikcyjna, nieumarła istota"- Wiem, co to zombie. Dodaj też, że są to postacie, które przed śmiercią żyły- tak jak Jezus. No ale rzeczywiście, Jezus nie mógł być zombie- był przecież pół- bogiem pół- człowiekiem. Teraz wszystko jasne i logiczne.
"Dalszą dyskusję z Tobą uważam za zbędną."- i nawzajem. Pozdrawiam.
Twoje za to wnoszą bardzo wiele. Nie wiem czy zauważyłaś ale się powtarzasz więc wrzuć już na luz. Bez odbioru