Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Uwielbiam...

ocenił(a) film na 9

dobre fantasy... Gibson daje rade jak mało kto....

nikopol666

Jeśli PASJA jest fantasy to OJCIEC CHRZESTNY jest komedią romantyczną.

ocenił(a) film na 1
Jachu95

Nie pamiętam żeby Don Corleone zmartwychwstał...a może coś przeoczyłem ?

ocenił(a) film na 10
pablo12000

po co karmicie tego trola ?
to zwykły prowokator , który liczy na nabicie jak największej ilości komentarzy.
Odpuścicie ;-)

ocenił(a) film na 3
bobels

Dlaczego trolik? Raczej facet z poczuciem humoru. ;o)

pablo12000

pablo12000 chyba nie zrozumiałeś... Napisałem, że jeśli dla niego PASJA jest gatunkiem: fantasy to wtedy OJCIEC CHRZESTNY jest komedią romantyczną.

Jachu95

No przecież jest.

nikopol666 - pretensjonalny nick, reszta okej.

ocenił(a) film na 8
Jachu95

Jachu95 widzisz, jak ktoś chce wierzyć w gadające węże, zaczarowane drzewa z zaczarowanymi owocami, zombii, i inne cuda nie widy to jego sprawa. mniemam że nikopol jest ateistą, a więc dla niego to tylko mitologia, jak grecka, rzymska, skandynawska itp. a więc film pokazujący fragment mitologii jest filmem fantasy. jasne ? pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 8
Wladca_Snow

Tylko ,że Jezus Chrystus jest postacią historyczną.

ocenił(a) film na 8
UnKnowN_3

ja nie mówię, że Chrystus nie jest postacią historyczną. Ja mówię, że do prawdziwej postaci i prawdziwego życie dodano wiele wątków fantastycznych. Król Artur też jest postacią historyczną, ale chyba nikt nie wierzy w nadprzyrodzone wątki tej opowieści. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Wladca_Snow

Nadejdzie taki dzien, ze i Ty uwierzysz. I nie bierz symboliki Pisma Swietego doslownie

ocenił(a) film na 8
MDMAniack89

Nie sądze, żeby nadszedł. I nie sądze, by to źle. Po prostu się różnimy :). Z symboliką Pisma Świętego jest tak, że dosłowne branie niektórych jego fragmentów jest fundamentalne dla chrześcijaństwa. Np. zmartwychwstanie Chrystusa ;). Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
nikopol666

"Tylko ,że Jezus Chrystus jest postacią historyczną."- Tak, tak, zwłaszcza, że pierwsze pisma na jego temat powstały jakieś sto lat po jego rzekomej śmierci. Bardzo wiarygodne

użytkownik usunięty

Po co sie klocisz z katolami ,oni sa za glupi na logiczne argumenty

Swoim komentarzem ukazałeś swój poziom.

użytkownik usunięty
BartSmith

Nie powinienes teraz jakis czarownic palic albo sie krzyzowac ?

Jeszcze nie próbowałem. Może zacznę od Ciebie?

użytkownik usunięty
BartSmith

Oj koles nie odgryzaj sie tylko nadstaw drugi policzek , bo inaczej cie pochloną ognie piekielne i nie spotkasz jezusika w niebie

Jesteś kompletnym idiotą. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8
BartSmith

to piękne jak ludzie różnych światopoglądów potrafią ze sobą kulturalnie rozmawiać...

Wladca_Snow

Niestety, ale jeżeli ja próbuję normalnie rozmawiać na dany temat a ktoś zachowuje się jak kompletny idiota i dzieciak to nazywam rzeczy po imieniu. W dodatku nie wspomniałem ani słowa, że jestem wierzący!

użytkownik usunięty
BartSmith

Idz lepiej znajdz jakis krzyz do bronienia, bo internet to dzielo szatana a chyba chcesz trafic do nieba?

ocenił(a) film na 8
BartSmith

masz racje nie mówiłeś że jesteś wierzący. a mi nie chodziło o krytyke Twojego zachowania, bo w ocenie zachowania kolegi fake'a sie zgadzam. ja tylko kontastuje smutną polską prawdę, że ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać i próbować sie zrozumieć. pozdrawiam.

Wladca_Snow

Ja również uważam, że wiele ludzi nie potrafi się dogadać. Ale to jest z winy tych, którzy jak mają jakiś pogląd to ślepo w niego wierzą i nie potrafią się wyłamać. Tak jest z katolami (głównie "fani" radia toruńskiego), ateistami (jak powyższy fake7714) czy stereotypowymi ludźmi. Trzeba być bardziej elastycznym!

użytkownik usunięty
BartSmith

W kwestii religii nie ma co byc elsatycznym, wiara=glupota/zacofanie, nie ma zadnego logicznego argumentu do tego by wierzyc w jakas z tych poje**nych bajek zwanych religiami

Również nie ma żadnego logicznego argumentu aby być ateistą. Zresztą to już było poruszone przez kogoś, że jakby każdy wiedział, że Bóg istnieje to nie byłaby to religia, a "oczywista oczywistość".

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

"Po co sie klocisz z katolami ,oni sa za glupi na logiczne argumenty", wiem, ale zawsze można próbować (:

ocenił(a) film na 10

Na logiczne nie.Tylko, że twoje wywody z logiką nie mają nic wspólnego.

użytkownik usunięty
rock79

Jakie moje wywody? To twój komentarz nie ma z nią nic wspólnego.

ocenił(a) film na 10
nikopol666

Gibson może i daje, ty nie.

ocenił(a) film na 5
rock79

wszyscy jesteście śmieszni

użytkownik usunięty
neprosti

fake jestes postacią wybitnie smieszną. taka wyzszość nad innymi ludzmi wzbudza tylko smiech serdeczny.

nikopol666

Hahahah, to jest właśnie ta nasza "polskość".

ocenił(a) film na 9
nikopol666

do wszystkich: hehe ;) ...

ocenił(a) film na 8
nikopol666

popieram :)

nikopol666

żyjesz na Księżycu, w piwnicy, czy może w zabitej dechami chacie w Himalajach??? Jedyne co tam było fantasy, to ostatnia scena

ocenił(a) film na 10
andersonPareja

fantasy to jest twoje myślenie, tzn myśleć że Zmartwychwstania nie było:) Ale niech Ci będzie. Myśl dalej że masz rację:)

użytkownik usunięty
raf_filmweb

Zombie występują tylko w literaturze, czy kinie- nie w prawdziwym życiu. Ktokolwiek uważa inaczej, ma jakieś problemy psychiczne. Albo ma sprany mózg przez rodziców i otoczenie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Haha. rozbawiłeś mnie gościu. Rozumiem że z tymi problemami psychicznymi i wypranym mózgiem masz na myśli siebie:) Nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
raf_filmweb

i jeszcze mała rada. jak nie znasz znaczeń słów to lepiej się nie wypowiadaj bo się stary kompromitujesz:) radzę Ci troszkę poczytać.

użytkownik usunięty
raf_filmweb

Swoją drogą, to widzę sam sobie już odpowiedziałeś. Jak widzę całkiem sensownie. Gratuluję też dystansu do siebie.

użytkownik usunięty
raf_filmweb

Z całym szacunkiem, to Ty się kompromitujesz. Ukazałeś swój poziom poprzez nic nie wnoszące komentarze, z których można wnioskować twoją desperację z powodu braku argumentów. Używając zwrotów typu "gościu" (tak na marginesie trochę nie pasuję, bo jestem kobietą) dałeś mi do zrozumienia, że najprawdopodobniej nie skończyłeś jeszcze 15 lat.
"Rozumiem że z tymi problemami psychicznymi i wypranym mózgiem masz na myśli siebie:)"- jeśli to wydedukowałeś po moim komentarzu to gratuluję inteligencji. I jeśli uważasz, że to ja mam problemy psychiczne, bo nie wierzę, że zombie istnieją w realnym życiu, to ja nie mam więcej pytań.

ocenił(a) film na 10

brak argumentów mówisz? ok niech będzie. Zombie - fikcyjna, nieumarła istota. Jezus jest (lub jak kto woli był - gdy żył na ziemi pod postacią człowieka) postacią historyczną. Dziękuję, dobranoc. I kto tu się kompromituje? Poza tym jeśli idzie o wiek to właśnie sama udowadniasz że masz 15 lat, bo język którym piszesz wydaje świadectwo tylko i wyłącznie o Tobie. ps. a co do Twojej płci to wybacz ale nie jestem jasnowidzem. Dalszą dyskusję z Tobą uważam za zbędną. Mimo wszystko pokój z Tobą.

użytkownik usunięty
raf_filmweb

Kolejny nic nie wnoszący komentarz.
"Jezus jest (lub jak kto woli był - gdy żył na ziemi pod postacią człowieka) postacią historyczną."- pierwsze pisma na jego temat powstały jakieś 100 lat po jego śmierci, więc raczej mało wiarygodne.
" Poza tym jeśli idzie o wiek to właśnie sama udowadniasz że masz 15 lat, bo język którym piszesz wydaje świadectwo tylko i wyłącznie o Tobie"- Ja przynajmniej nie używam prostackich określeń typu "gościu" do nieznajomych z którymi się nie zgadzam.
"ps. a co do Twojej płci to wybacz ale nie jestem jasnowidzem"- domyślam się, że nie jesteś. Więc nie używaj takich wyrazów jak "gościu".
"Zombie - fikcyjna, nieumarła istota"- Wiem, co to zombie. Dodaj też, że są to postacie, które przed śmiercią żyły- tak jak Jezus. No ale rzeczywiście, Jezus nie mógł być zombie- był przecież pół- bogiem pół- człowiekiem. Teraz wszystko jasne i logiczne.
"Dalszą dyskusję z Tobą uważam za zbędną."- i nawzajem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Twoje za to wnoszą bardzo wiele. Nie wiem czy zauważyłaś ale się powtarzasz więc wrzuć już na luz. Bez odbioru

użytkownik usunięty
raf_filmweb

Tobie radzę to samo.

nikopol666

Spokojnie ludzie, najwidoczniej człowiek się pomylił i nie tu spojrzał.
gatunek: Dramat, Biblijny