PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38233}

Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 241755
7,0 52 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Pasje Mela Gibsona oglądałem dziś z mamą na TVP1. Film opowiadał o tym jak Chrystus Syn Boży cierpiał i umarł na krzyżu za nasze grzechy. Film mi się bardzo podobał, a moja mama się na nim wzruszyła.

Polecam.

ocenił(a) film na 10

ja też... zresztą ja byłem tylko na urywku bo akurat co wróciłem z kościoła (wigilia paschalna). Oglądałem to już ze 100 razy a pierwszy raz się popłakałem...

Ciebie też pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Shaman_King

"Pan mój i Bóg mój" powinniśmy szczególnie dziś wołac po św Tomaszu.

Raz spotkałem sie z krytyką PASJI że rzekomo nie ukazuje wystarczająco zmartwychwstania. Po pierwsze to film PASJA, czyli o Męce Chrystusa, a ostatnia scena, właśnie zmartwychwstanie jest niezwykle mistyczna. To spojrzenie Chrystusa!

Piękny film

Ale z faktami na bakier, to wolna interpretacja Gibsona! Takim narwańcom należało by zabrac kamerę!. Hej!

ocenił(a) film na 1

Podobał ci się , a która scena? Dużo krwi było przy biczowaniu, wbijanie gwoździ w ręce i nogi też cie pewno podnieciło nie? A gdzie w tym filmie widać było duchowe cierpienie Chrystusa za grzechy? Bo ja w tym sadystycznym obrazie znćcania się nad człowiekiem nie widziałem... Twoja mam się wzruszyła a ja się prawie pożygałem... Jak czytam te wasze posty o tym jaki to świetny film to znowu mnie na wymioty bierze... Żałosny film i ludzie, którym się podoba...

dominigos

To coś tak jak moje uczucia. A że sie podoba niektórym dowodzi to mistrzostwa marketingowców Gibsona. SAdo-maso!!
Hej!

baca350

Ty chociaż wiesz co to jest sado-maso dziecinko? To jest coś w rodzaju zboczenia, gdzie człowiek podnieca się np. gdy jest bity paskiem. Tylko, że ten film nie ma takiego znaczenia, zależy tylko reżyserowi by ukazać ten film dość realistycznie (przyznam, że co niektóre drobne scenki wycięto), i nie bez powodu pomiędzy scenami męki są fragmenty z Ostatniej Wieczerzy. I scena Zmartwychwstania. Jest inna niż wszystkie, gdzie Jezus z triumfującym wzrokiem wychodzi z kamiennej groty z chorągiewką z krzyżem.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Nowy_Ruski

Taaa wycięto szczególnie scenę gdzie Żydzi mówią "KREW JEGO NA NAS I NA DZIECI NASZE". Ale są dostępne "całe" wersje Pasji ze wszystkimi scenami. radze poszukać emule/torrent bo w sklepach tego nie będzie.

baca350

Sado-maso to skrót od sadystyczno-masochistyczny i taki ten film jest.Jednych zboczeńców rajcowało bicie, a tych drugich świadomość cudzej
męki i cierpienia.I wszystko sie zamyka.Masz co na to, grzybku??
A jak ci sie podobał ten film--to nic ci na to nie poradzę.
Hej!

baca350

Ty chociaż wiesz co to jest sado-maso dziecinko? To jest coś w rodzaju zboczenia, gdzie człowiek podnieca się np. gdy jest bity paskiem. Tylko, że ten film nie ma takiego znaczenia, zależy tylko reżyserowi by ukazać ten film dość realistycznie (przyznam, że co niektóre drobne scenki wycięto), i nie bez powodu pomiędzy scenami męki są fragmenty z Ostatniej Wieczerzy. I scena Zmartwychwstania. Jest inna niż wszystkie, gdzie Jezus z triumfującym wzrokiem wychodzi z kamiennej groty z chorągiewką z krzyżem.

Pozdrawiam.

Musiałbym powtórzyć bbo do takich nie dociera ;)