PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459597}
6,3 1,6 tys. ocen
6,3 10 1 1575
Passchendaele: Trzecia bitwa
powrót do forum filmu Passchendaele: Trzecia bitwa

No tak.

ocenił(a) film na 9

Naczytałam się opinii na temat tego filmu i niestety nastawiłam się negatywnie czyt. sceptycznie. Okazało się jednak iż jest to jeden z nielicznych filmów poprawnych historycznie. Dużo na temat produkcji filmu, obsady i ewentualnego natchnienia twórców można się dowiedzieć z "The road to Passchendaele". Po obejrzeniu ów 'making of' zmieniłam o filmie zdanie in plus. Dobry film o miłości i wojnie. Polecam.

Bless

ocenił(a) film na 10
Gorgo_

Mialem podobnie, tez naczytalem sie przed zobaczeniem tego filmu,film lezal na polce dosc dlugo i nie moglem sie zmusic do jego ogladadniecia.
Ale musze sie przyznac ze mile mnie zaskoczyl,mogl byc zrobiony lepiej ale mozna go bylo tez calkiem zepsuc.
Podobal mi sie i to bardzo,fajnie jest pokazana stosunek obywateli wielkiej ameryki do ludzi,ich sasiadow powiazanymi w jakis spsob z wogim krajem.
To samo bylo tez podczas drugiej wojny,(obozy dla amerykanow pochodzenia japonskiego i nie tylko, wystarczylo miec inny kolor skory ).
Ech co tuzo gadac mnie sie podobal i tyle,dobra rozrywka Bye pozdrawiam milosnikow kina (nie tylko dobrego).